top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Praga porazila Říčany 30:20


Pragovka zvítězila i v druhém kole Letního poháru XV. Po Spartě získala skalp dalšího silného soupeře. Na domácí půdě Říčan vyhrála 30:20.


První poločas vyzněl lépe pro domácí tým. Během prvních třiceti minut byl jediným skórujícím kopáč Říčan Horak. Pragovka srovnala na 3:3 po úspěšném kopu Hoppa v 32. minutě. Hned vzápětí ale Říčany opět odskočily, když Praga nezvládla příjem a inkasovala po pětce na svém levém křídle. První půlka skončila 10:3 pro Říčany.


Říčany svůj náskok -"pojistily" šest minut po výměně stran. Po rychlém přenesení míče na levou stranu hřiště pokládal vazač domácího týmu. Po prokopnutí 17:3. Náskok čtrnácti bodů Pragováckého medvěda ale neudolal. Trpělivě se dostával do hry. Nejdříve po trestných kopech v 53. a 57. minutě - sníženo na 17:9. V 60. minutě se pak Pragovka konečně dočkala pětky. Svou první pětku za seniorský tým si připsal na křídle hrající Anton Beliakov. Po prokopu Hoppa 17:16. Říčany znovu poodskočili po trestném kopu na 20:16, tím však svou dotaci bodů pro tento zápas vyčerpaly.


Autorem rozhodující pětky´Pragy byl Dan Hošek, který se v 67. minutě prodral přes čtyři neúspěšně skládající protivníky a otočil na 20:23. Říčany na závěrečný zvrat již neměly síly. Praga využila příležitosti v 77. minutě, kdy po osmi fázích rojem pokládal na mlynáři hrající Michal Novák. Matyáš Hopp byl stoprocentní, a po jím proměněné konverzi svítilo na ukazateli skóre finálních 20:30.


Pragovka tak úspěšně zvládla i svůj druhý pohárový zápas, a příští sobotu se tak utká o vítězství v jarní soutěži.


Sestava Pragy:

Matras - Novák - Novotný, Pešek - Diviš, Boháček - Hošek - Náse, Bartůněk - Hopp, Froněk - Chupík, Malý - Čížek - Beliakov.

Lavička: Král, Vaniščák, Lištvan, Baňka a Petrovič.

Realizační tým: Pokorný (vedoucí), Šuster, Kinter, Šťastný (trenéři) a fyzio Kristýna.

bottom of page