top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Sympatické výkony na přeborech ČR dětí

Letošní mistrovské přebory se konaly na půdě moravských klubů. Na místě nechyběly ani týmy reprezentující vysočanskou Pragu. Jak jsme se umístili? Čtěte dále příspěvky našich trenérů!


Kategorie U8 / napsal Filip Klein

MČR U8 se uskutečnilo v Brně na Bystrci…Na „výlet“ jsme vyrazili s početnou skupinou rodičů/fanoušků společně jedním autobusem s Říčany. Celý turnaj provázelo nádherné počasí…opálené krky trenérů do krásné růžové barvy. 😊


Úvodní skupinu jsme prošli o jednu pětku na druhém místě, což nás automaticky posunulo do koše o umístění na příčkách nejvyšších. Po obědě jsme nastoupili do dalších bojů se skvělou náladou. Předvedené výkony všech byli úžasné. Bohužel jsme měli vždy smůlu a všechna utkání o jednu pětku prohráli... až Říčany nám dokázaly dát dvě. Nakonec jsme ve velké konkurenci obsadili krásné 6. místo. Trenéři i rodiče byli spokojení a dobrá nálada nás provázela i na cestě do Prahy. Celý turnaj provázel jeden malý nešvar. Dost trenérů zapomíná pro koho a proč trénují. Některé situace byly díky pokřikování a nesmyslnému hecování trenérů i rodičů z ostatních týmů dost vyhrocené. My si však vezeme super zážitek a velká očekávání do budoucna.



Kategorie U10 / napsal Honza Šonka

Kategorie U10 odehrála svůj mistrovský turnaj na výborně připraveném hřišti za pěkného počasí ve Vyškově. Celkem bylo přihlášeno 15 klubů, rozdělených do 3 skupin.


V dopoledním programu jsme ve skupině porazili Akademii Brno, Olomouc a Iuridicu. Podlehli jsme mistrovským Říčanům. Tuto prohru jsme si odnesli do odpolední fáze, kde hrály první a druhé týmy z každé skupiny.


Ve vyrovnaném utkání jsme prohráli s celkově stříbrným Vyškovem a o medaile nás připravila prohra v utkání proti RC Bystrc (celkově na 6.místě). Krásnou tečkou za naší poctivou přípravou byla dvě cenná vítězství nad favority turnaje, Petrovicemi a nakonec třetí Tatrou.


Velmi dobře zahráli všichni naši nominovaní hráči i hráčka Betka Valentová. Titul obhájil tým Říčan, druhý byl domácí Vyškov a třetí o skóre před Pragovkou byla Tatra. I když nám medaile stejně jako loni zase o kousek unikla, musíme hráčům poděkovat za výborný výkon a reprezentaci našeho klubu.


Praga U10: Jan Černý, Kryštof Píhrt, Marek Houfek, Jakub Špaček, Gael Lopez, Filip Louda, Kryštof Mandys, Alžběta Valentová, Ján Vojtek, Šimon Bastl, Tobiáš Hrbáček, Šuster Jan.



Kategorie U12 / napsal Richard Rohovec

Náš ostrý tým v pátek s předstihem vyrazil směr mistrovským výzvám do Brna na MČR U12, kde se těšil, že změří síly s těmi nejlepšími. V pátek jsme začali dobrou pizzou a skvěle stráveným časem na houpačkách, prolejzačkách a zakončily den vyvoláváním ducha Marry.


Přišla sobota a po snídani ve skvělé náladě začaly boje o nejlepší umístění. Každý zápas jsme precizně předvedli natrénované akce a na trenérech bylo hodně znát, že nám to jde opravdu skvělě. Konečný verdikt zní: Třetí nejlepší tým v republice!


Celému týmu patří velký obdiv nejen za neuvěřitelné ragby, které zahrál, ale i za nádherný kamarádský přístup mezi sebou, což je pro nás trenéry nejvíc. Díky všem!

Fotky od Josefa Jarmary zde.

bottom of page