top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Výsledky 9.-10. říjen

Aktualizováno: 17. 10. 2021

Slunečný víkend z 9. na 10. října 2021 byl plný očekávaných výsledků. A to nejen těch volebních, o kterých tento příspěvek není, ale i ragbyových. Extraliga pokračovala po dvoutýdenní "repre pauze" a společně s muži na stále ještě zelené pažity nastoupily i všechny ostatní kategorie. Turnaj kategorie U12 Pragovka dokonce sama v neděli hostila. Souhrn toho, jak to hráčkám a hráčům v jantarově-černých dresech šlo, přinášíme níže.


U8: 4. Regionální turnaj v Plzni (10.10.2021)

Ve zkratce (Lucka Ajchlerová): V mrazivém nedělním ránu si kategorie U8 udělala výlet do Plzně. V turnaji jsme měli 3 týmy a bylo k vidění několik krásných pětek a týmová spolupráce.Naši malí medvědi si odváží cenné zkušenosti a už se těší na další turnaje.


U10: 4. Regionální turnaj na Slavii (10.10.2021)

Ve zkratce (trenéři Honza, Bajba a Pavel): Dnešní turnaj pořádal Slavia, Praga vyslala z Vysočan do Edenu přes 30 hráčů a nasadila celkem 4 družstva: A, B a dvakrát do C. Výborně jsme si vedli hlavně ve skupině C2, kde naši hráči porazili všechny soupeře a vyhráli. Vynikající výkonnost potvrdili hráči A, kteří po druhé místě na celostátním turnaji v Olomouci, i přes velkou marodku, dokázali zahrát výborné zápasy ve své odpolední skupině. Dvakrát jsme jasně vyhráli, jedna remíza s Tatrou a těsná prohra 4:5 proti riválům z Říčan. A to navíc odehráli celou skupinu pouze v pěti hráčích. Našich pět statečnýcj jsou Lili Page, Damian Filip, Lukáš Strnad, Miki Berka a výborný skladač Marek Houfek. Velký dík za bojovný výkon všem hráčům, kteří ukázali velké pragovácké srdce!



U12: 4. Regionální turnaj na Pragovce (10.10.2021)

Ve zkratce (Filip Klein): Neděle 10.10. patřila v kategorii U12 turnaji na domácím prostředí. Na turnaj jsme se dostavili v hojném počtu a obsadili všechny kategorie A,B,C - celkem 34 hráčů! V kategoriích jsme vyzkoušeli nový systém menšího počtu delších zápasů jako přípravu na U14. Tento nový systém si všichni chválili. Ve všech kategoriích se nám dařilo urvat cenná vítezství. Dokonce jsme několik zápasů otočili v náš prospěch. Jsme rádi, že spoustu Pragováků zůstalo po turnaji a fandilo kamarádům z kategorie U14, kteří hráli ihned po našem turnaji. Všem děkujeme za reprezentaci a fandění!



U14: Praga - Bystrc 14:31 (10.10.2021)

Ve zkratce (Zdeněk Žák): Praga tentokrát hostila na domácím hřišti kluky U14 z Bystrce a jako domácí páni jsme měli začátek zápasu ve své režii. Soupeř s přibývajícími minutami však hru vyrovnal a postupně převzal otěže zápasu do svých rukou, zejména tím, že byl více na balonu. Škoda, že se naši hráči nedokázali koncentrovat na kolektivní hru a skládky, tedy prvky, kterými jsme zpočátku zaskočili soupeře. Někdy jsme hráli až příliš individuálně, jakoby hráči chtěli strhnout obrat zápasu jen sami na svou stranu. Ukázali jsme však i několik pohledných akcí, které bohužel skončily jen těsně před brankovištěm soupeře. Do hry se zapojili všichni naši dorazivší hráči. Máme stále co zlepšovat, jak z pohledu fyzické kondice, tak i herních dovedností a ragbyového umu. Tak snad nám to vyjde příště.



U16: Dragon - Praga 26:24 (9.10.2021)

Ve zkratce (Milan Panuš): Opět jsme vyjeli za zápasem mimo Prahu. V krátké době jsme se utkali s druhým mužstvem z Brna tentokrat s RC Dragon Brno. Obě mužstva sehrála vynikajici partii, ale nakonec odešli Medvědi poraženi 26:24. I když se to dělá často, k výkonu pana rozhodčího se vyjadřovat nebudu, protože bych nenašel slov. Jednoznačně nejslabší článek utkání. I přes prohru jsme na kluky hrdí. Příští zápas hrajeme opět ve svem brlohu, přivítáme sousední Řicany.


U19: Petrovice - Praga 33:25 (10.10.2021)

Ve zkratce (Mirek Fuchs): Pragovka odehrála první společné utkání ve spoluráci s Olympem, který tým Medvědů posílil o pět hráčů. Celkem se tak na zápas proti domácím Petrovicím sešlo 17 borců, kteří oblékli zlatočerné dresy. Nesehranost byla znát v prvním poločase, který Petrovice vyhráli poměrem 12:3. Výkon Pragy v druhém poločase byl mnohem lepší, hráči projevili zvýšenou bojovnost. I tak domácí Petrovice svůj náskok uhájili a zvítězili v nakonec vyrovnaném zápase 33:25 (na pětky 5:4).



Muži: Praga - Sparta 22:39 (9.10.2021)

Po velice nadějné první půli Praga nezvládla koncovku důležitého zápasu proti Spartě. Po prohře 22:39 tak přišla o Vysočanský pohár a velmi pravděpodobně i o možnost zisku extraligového titulu za rok 2021.


bottom of page