top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Výsledky 28.-31. říjen

Aktualizováno: 2. 11. 2021

Doznívající říjen byl ve znamení slunečného počasí a vrcholících, tuzemských soutěží v ragby. Extraliga seniorů si odbyla svá poslední utkání již ve čtvrtek 28. října, v den státního svátku. Soutěžní klání mládeže pak byla na programu v neděli, 31. října. Jak probíhala, skončila a kde najít fotky naleznete v tomto příspěvku.


U10: 6. Regionální turnaj (Praga, 31.10.)

Reportáž (Honza Šonka): V krásnou, slunečnou, říjnovou neděli uspořádala turnaj U10 Pragovka.

Zúčastnilo se přes 30 Pragováků a Pragovaček, 5 trenérů a mnoho rodičů a diváků. Obsadili jsme svými družstvy všechny 4 skupiny A, B1, B2 i C, které hrály na 4 výborně připravených a označených hřištích. Musíme velmi pochválit všechny naše mladé rozhodčí, včetně 2 posil z Tatry, kteří výborně rozhodovali všechna utkání. Opět se nám podařilo posunout několik hráčů i hráček do vyšší výkonnostní skupiny a nikdo nezklamal, naopak všichni byli oporami svých mužstev. Velmi dobrý výkon podali všichni hráči, a i když jsme někdy podlehli lepšímu soupeři, hrálo se velmi kvalitní ragby se spoustou skládek, nádherných úniků a krásných položení.

Z celého turnaje bude možné vidět televizní reportáž v pořadu České ragby, která bude vysílána v pátek 26.11. na programu ČT sport.



U12: 6. Regionální turnaj (Kralupy n. Vlt., 31.10.)

Reportáž (trenéři U12): Náš "ještě jeden" (poslední se neříká) turnaj jsme vyjeli se skupinou U12 do Kralup. Počasí nám přálo, ale počty dětí ne. Díky volnu a nemocem jsme měli velmi nízkou účast a nedokázali bychom složit ani jeden pořádný tým. Nebyli jsme v tom však sami, ostatní týmy na tom byly podobně, a proto jsme ve všech skupinách spojili síly s týmem Říčan. V týmu A + B to bylo půl na půl, v týmu C jsme měli převahu. Spojení se ukázalo jako skvělé oživení na konci sezóny, které nás obohatilo jinými herními návyky. Nejen hráče, ale i trenéry. Ve všech kategoriích jsme rozdrtili, co mohli, a všichni odcházeli domů s "rohlíkem" od ucha k uchu. Odnesli jsme si i jedno zranění, ale tvrďák na fotografii jasně ukazuje, co si o zranění myslí. Díky všem ve žluto černých i modrých dresech za krásný konec sezóny. Opravdu, bylo se na co koukat.


U14: Babice - Praga 12 : 93 (31.10.)

Monstrózní vítězství si z Babic odvezla kategorie do čtrnácti let. Hlavní trenér Jakub Novák utkání komentoval stručně: "Vyšlo nám všechno, na co jsme šáhli!". Blahopřejeme!


U19: Praga - Slavia 17 : 71 (31.10.)

Stručné shrnutí (Mirek Fuchs): Setkali jsme se s velmi kvalitním soupeřem, v jehož řadě nastoupila řada reprezentantů v čele s Davidem Miřáckým. Jmenovaný hráč sám položil pět z deseti pětek. I přesto, že jsme prohrávali, tak to hráči Pragy nevzdali a došli si alespoň pro "čestné" tři pětky.


Muži: Přelouč - Praga 20:52 (28.10.)

Extraligový ročník 2021 zakončila Pragovka na hřišti Přelouče. V utkání splnila roli favorita a zvítězila 52:20. Výsledek již nic nezměnil na zisku celkového pátého místa za rok 2021 v nejvyšší tuzemské soutěži.


Kompletní reportáž z utkání je k dispozici v tomto článku.

bottom of page