top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Přelouč - Praga 20:52


Extraligový ročník 2021 zakončila Pragovka na hřišti Přelouče. V utkání splnila roli favorita a zvítězila 52:20. Výsledek již nic nezměnil na zisku celkového pátého místa za rok 2021 v nejvyšší tuzemské soutěži.


Snad první, za zmínku stojící událostí bylo zranění hrajícího trenéra Přelouče, Jana Čížka, který byl vystřídán již ve druhé minutě utkání. Lépe vycházely plány Pragovce. Ta vedla po pětkách Hoška a Nováka ve 14. minutě již 12:0. Hra byla poznamenána množstvím odpoískaných přestupků proti pravidlům hry, zvláště proti týmu Pragy. V 16. minutě dostal dokonce žlutou kartu Zeman, Praga však během oslabení inksasovala pouze tři body z trestného kopu. Svůj náskok po uplynutí trestu posléze navyšovala. Pokládali Beljakov (2x) a Froněk. S prokopnutím Petra Čížka odskočila Pragovka na rozdíl téměř třiceti bodů. Ve prospěch Přelouče korigoval na 8:31 v závěru první půle domácí Kouba. Strany se měnily za stavu 8:31 z pohledu domácí Přelouče.


Druhý poločas nabídl poměrně vyrovnanou hru, která byla, stejně jako první čtyřicetiminutovka, často zastavována kvůli disciplinárním prohřeškům. Domácí tým Přelouče skóroval ještě celkem dvakrát, když v obou případech donesl míč do brankoviště Pragy hráč druhé řady. Pragovka svůj pohodlný náskok držela a trestala soupeřovi chyby. Hattrick zkompletoval na tříčtvrtce hrající Albert Froněk a poslední pětku utkání položil v 77. minutě junior Tomáš Petříček. Praga zvítězila v Přelouči 52:20, a upevnila tak svou pozici na pátém místě extraligové tabulky.


Bohužel, zranění se v zápase nevyhnula ani vysočanskému mužstvu. Doufáme, že jak Ottone Bonetti, tak i Michal Petrouš se dají brzo "dohromady", aby se mohli naplno zapojit do příprav na sezónu 2022.


Letošní soutěž vyhrál tým Říčan, který v přímém souboji o titul na domácí půdě porazil Vyškov. Bronz brala Tatra, se stejným bodovým ziskem jako čtvrtá Sparta. Za Pragovkou se umístili Slavia, Dragon a Přelouč.


Základní sestava Pragy v utkáni proti Přelouči: Král - Novák - Zeman, Pešek - A. Charvát, Boháček - Hošek - M. Charvát, Bartůněk - Čížek (c), Hopp - Froněk, Forst - Beljakov - Bonetti.

Lavička: Matras, Vazač, Novotný, Klein, Skotnický, Baňka, Petrouš a Petříček.

Realizační tým: Šuster, Kinter, Šťastný (trenéři) a Hoffmanová (fyzio).

bottom of page