top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Výsledky 16.-17. říjen

Aktualizováno: 2. 11. 2021

Převážná část sportovního dění tohoto víkendu proběhla v sobotu, kdy byla uspořádána série turnajů PYRF (Prague Youth Rugby Festival). Jako je již tradicí, role hostitele se zmocnila i Pragovka. Na jejím hřišti se konal turnaj kategorie U8. Výsledky z tohoto turnaje, stejně jako z ostatních, o víkendu konaných akcí, přinášíme v přehledu níže.


U8: PYRF, hřiště Pragy (16.10.2021)

Reportáž (Lucie Ajchlerová): Kategorie U8 se v sobotu ráno účastnila turnaje, který se odehrál na domácím hřišti. Pragovka ze svých řad vyslala do boje tři týmy. Ačkoliv naším malým medvědům nechyběla bojovnost a odhodlání, i tak jejich výkon nestačil na nejvyšší příčky. Přesto si za slunečného počasí turnaj všichni moc užili a bylo k vidění několik krásných akcí. Pevně doufáme, že našim hráčům a hráčkám zůstane stejné nadšení i nadále. Teď už se těšíme na poslední venkovní podzimní turnaj, který nás čeká v neděli.



U10: PYRF, horní hřiště Tatry - 2. místo (16.10.2021)

Reportáž (Honza Šonka): Vynikající úspěch kategorie U10 na turnaji PYRF 2021. Mezi 21 družstvy z celé republiky obsadili naši hráči skvělé 2. a 10. místo. Áčko vyhrálo svou skupinu, kde porazili Vyškov, Petrovice a Iuridicu. Ve skupině o celkové vítězství prohráli jen jednou a obsadili velmi krásné, celkové 2. místo! Béčko obsadilo ve skupině 2. místo a celkově pak skončilo na dobré, 10. pozici. Všichni Pragováci předvedli velmi dobrý výkon a potvrdili skvělou podzimní formu. Příležitosti ke zlepšení máme v případě obrany, zejména skládky. Pokud se nám na tom podaří zapracovat, můžeme směle pomýšlet na místa nejvyšší.


U12: PYRF, hřiště Petrovic (16.10.2021)

Reportáž (Filip Klein): Rugby zdar všem! Na turnaj PYRF jsme nastoupili v sobotu na hřišti Petrovic. Základní skupina byla velmi těžká. I přesto, že nám utekly všechny začátky utkání a prohrávali jsme i 0:2, jsme byli nakonec poraženi pouze jednou. Tato prohra nás posunula na třetí místo tabulky. V dalším rozlosování jsme tudíž nemohli postoupit výše než na 7 místo. Naši další soupeři byli zase velmi silní, Sparta a Slavia. Obě utkání byla divácky velmi atraktivní, urvali jsme jednu výhru a jednu remízu. To nás posunulo na konečné 7 místo. Tešíme se na další turnaj do Přelouče!



U16: Praga - Říčany "A" 0 : 55 (16.10.2021)

Reportáž (Alistair Roffey): U16 RC Praga podala minulý týden v Brně vynikající výkon a byla poražena až po více než 7 minutách prodloužení. Utkání tohoto týdne bylo velkou zkouškou pro tým, který se zlepšil individuálně i jako tým proti vynikajícímu mužstvu Říčan. Říčany skórovaly brzy, a poté v pravidelných intervalech bodovaly po celý zápas. Skóre však neodráželo snahu a zlepšení všech hráčů Pragy. Byla škoda, že se ani jednou nedostali do pětkoviště Říčan, což by si za své úsilí zasloužili.


Když měla Praga míč v držení, pro její hráče bylo velmi obtížné získat metry soupeře. Říčany byly velmi dobře organizované. Praga se snažila hrát komplikované ragby, nedržela se základů pohybu vpřed a přihrávání míče do prostoru. Když se hráčům Pragy podařilo prorazit obranu, bohužel ztratili míč v rucku. Říčany nám poskytly vynikající lekci v „counter-ruckingu“, musíme být aktivnější v ruckcích. Říčany skórovali jak z vynikajících individuálních úniků, tak i prostednictvím postupného útoku. Musíme se zlepšit v obraně v obou situacích.


Někdy skóre nevypráví skutečný příběh. Praga určitě vynaložila velké úsilí a určité zlepšení, abychom se z utkání tohoto týdne mohli poučit a těšit se na další zápas.



U19: Praga - Sparta 24 : 24 (17.10.2021)

Reportáž (Mirek Fuchs): Dnešní, další spojený zápas U19 hrálo společenství Praga a Olymp proti Spartě. Dnes jsme prvně poznali jaké to je střídat. Sešlo se 20 hráčů. Zápas byl velmi vyrovnaný. Poločas 12:12, začátek druhé půlky se lépe povedl Spartě, když 2 x položila a jednou prokopla, skóre bylo 12:24. Závěr ale patřil nám a bojovným výkonem jsme srovnali na závěrečných 24:24.



Muži: Tatra - Praga 19:14 (16.10.2021)

Až na první čtvrt hodinu se Pragovce dařilo s Tatrou držet tempo. Samotý závěr zápasu dokonce zaváněl dramatickým obratem, Tatra však svůj pětibodový náskok uhájila. Celou reportáž z utkání naleznete pod tímto odkazem.



bottom of page