top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Exraliga: Tatra - Praga 19:14


Podzimní Extraliga se pomalu chýlí ke svému vrcholu. Po prohraném utkání se Spartou se Praga v 5. kole vydala na hřiště smíchovské Tatry. Z její horké půdy si odvezla alespoň bod za "těsnou" porážku 19:14.


Ačkoliv Pragovka byla prvním bodujícím týmem (trestný kop v 8. minutě úspěšně proměnil Petr Čížek), byla to domácí Tatra, která v úvodu tahala za delší konec. První pětku zařídil křídelník Tatry Řanda (9. minuta), po kterém následovalo navýšení Olbricha (16. minuta). Tatra vedla 12:3 a navíc tou dobou už hrála přesilovku. Na vynucenou deseti minutovou přestávku byl totiž vyslán Dan Hošek. Hráčům Pragy se ale podařilo vzchopit a příval bodů Tatry zastavit. Přečkala zbytek oslabení, a díky dalšímu přesnému kopu Čížka korigovala na 12:6. Za tohoto stavu i skončil první poločas utkání.


Druhý poločas pokračoval vyrovnanou hrou. Praga se dotáhla dalším trestným kopem ve 45. minutě na 12:9. O zhruba pět minut později skórovala Tatra. Pětku pokládal Fick, po konverzi Tatra vedla s náskokem deseti bodů 19:9. Spouštěčem dalšího vývoje byla žlutá karta domácího Šimáka, kterou sudí Mendez udělil za opakované přestupky. Praga přesilovku v jejím samém závěru využila a položila kontaktní pětku. Jejím autorem byl Tomáš Forst. V 69. minutě tak byla Praga bodově pozadu o pouhých pět bodů, skóre 19:14.


Zápas směřoval do dramatického "finiše". V poslední minutě se Praga dostala do "laufu", držela míč a postupným útokem odkrajovala metry do brankoviště Tatry. Nějakých dvacet metrů od "cílové rovinky" se bohužel Medvědi dopustili chyby, přišli o míč a Tatra kopem do zámezí ukončila zápas. Konečný stav 19:14.


Po pěti kolech má Pragovka na kontě tři porážky, dvě vítězství a nachází se na průběžné páté příčce. V dalším kole vyzve Pragovka na domácí půdě Říčany - dosud jediný neporažený tým. Utkání bude i posledním v domácím prostředí. Věříme v silnou fanouškovskou podporu a zlepšený herní výkon!


Sestava Pragy: Matras - Novák M. - Zeman, Charvát A. - Klein, Charvát M. - Hošek - Diviš, Bonetti - Čížek, Hopp - Žalud, Malý - Froněk - Forst.

Lavička: Král, Boháček, Novotný, Pešek, Skotnický, Bartůněk, Beljakov a Baňka.

Realizační tým: Šuster, Kinter, Šťastný (trenéři), Přibyl (fyzio) a Petrovič (vodonoš).


bottom of page