top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Výsledky 23.-24. říjen

Aktualizováno: 18. 11. 2021

Během předposledního říjnového víkendu již naplno zavládl podzim. Stromy se zbarvily a částečně opadaly a rtuť teploměrů jen málokdy překročila 10 stupni Celsia. Navzdory tomu se hrálo ragby. V sobotu svá utkání odehráli muži a chlapci ze seniorské kategorie a z U16, v neděli potom pokračovaly všichni ostatní.


U8: 5. regionální turnaj v Kralupech

Shrntí (Petra Loudová): 5 zápasů, 5 výher... to bylo skóre dnešního turnaje U8B v Kralupech nad Vltavou. Medvědi s velkou převahou porazili všechny týmy v základní skupině, čímž postoupili do finále, kde se utkali s týmy z výkonnostní skupiny A. Nezalekli se a bez problémů porazili i ty. Skvělá hra! Gratulace


U10: 5. regionální turnaj v Babicích

Reportáž (Honza Šonka): Áčko se nedokázalo vyvarovat chyb v obraně a po pasivním začátku opět podlehlo Říčanům, další zápasy jsme již zvládli lépe. Béčko a Céčko si vedlo se střídavými úspěchy. Pozitivní je velké množství položených pětek a pěkné útočné akce.


Velmi dobře si vedli hráči, které jsme na zaklade rostoucí formy posunuli z C do B. (Tonda a Stela) Turnaj se velmi vydařil, stínem zůstává pouze zranění naší nejlepší hráčky Lili, která musela odjet do nemocnice. Doufejme, že to nebude nic vážného, a že se brzy vrátí mezi nás. Přejeme ji brzké uzdravení.


Už se všichni těšíme na poslední letošní turnaj na domácí pude. V neděli 31.10. v 10hodin. Přijďte nás všichni podpořit a podívat se na krásné dětské ragby!



U12: 5. regionální turnaj v Přelouči

Reportáž (Filip Klein): Jako předvoj našeho A týmu, dorazila kategorie U12 v neděli, 24.10. do Přelouče. Vody zápasů se "stejnými" soupeři nám rozčeřili soupeři s Brna, což byla vítaná vzpruha. Naše týmy dorazily ve slepených sestavách díky četným zdravotním omluvenkám. I přesto tento "hendikep" jsme obsadili kategorii A a C. V kategorii C jsme si odnesli cenná vítězství. Kategorii A jsme doplnili množstvím hráčů, kteří hrají normálně o kategorii níže a ty sbírali jednu zkušenost za druhou. Vítezství a prohry pro tuto skupinu byly "fifty fifty". Doufáme, že se sejdeme příští týden k poslednímu turnaji v hojném počtu i přes sváteční volno. Všem účastníkům děkujeme za bojovnou reprezentaci! Trenéři U12



U14: Praga - Říčany "A" 19 : 71

Shrnutí (Zdeněk Žák): Krásné podzimní nedělní odpoledne nám trochu pokazila předvedená hra Pragovky i dosažený výsledek. Ten ale bohužel odpovídá tvrdé realitě i rozdílné kvalitě obou soupeřů. No nic, jedeme dál - ono se to nakonec podaří. Člověk dokáže nemožné, ale musí v to věřit a chtít.


U16: Tatra "A" - Praga 39 : 7

Reportáž (Alistair Roffey): Minulý týden utrpěla Pragovka těžkou porážku a už se zdálo, že to samé se bude opakovat i tento týden, když Praga inkasovala dva pětky hned z kraje utkání s Tatrou. Posléze se však Praga začala pomalu dostávat do hry a dokonce i skórovala po parádním individuálním úniku Kryštofa Uchytila. Bohužel, série minutých skládek umožnila parádně skórovat i Tatře před koncem prvního poločasu, který skončil za stavu 30:7. Ve druhém poločase ukázala Pragovka velkého ducha. Všichni hráči Pragy vynaložili veliké úsilí a o úspěchu jejich snažení svědčí skutečnost, že Tatra položila už jen jednu pětku. Pragovku provázela smůla ohledně některých rozhodnutí, které by mohly přinést dodatečné body. Týmový duch byl však vynikající a Pragovka se prala do poslední minuty. Příležitosti ke zlepšení jsou zejména v dodatečném tréninku standartních situací (mlýn, aut) a rucků. Musíme však ocenit velké úsilí. Pojďme vytrvat v tréninku a vítězství přijdou samy!



U19: Mariánské Hory - Praga 12 : 33


Reportáž (Mirek Fuchs): Dnes jsme odjeli do nejvzdálenější destinace naší soutěže. Do Ostravy, Mariánských hor. Za podpory kluků z Olympu odjelo z Prahy 17 hráčů. Do zápasu šli kluci natěšení na hru, prvních 30 minut jsme mačkali domaci tým v jejich dva a dvacítce. V důsledku množství našich technických chyb jsme však položili pouze jednu pětku. Zato soupeř se hned v první návštěvě našeho území 22m, cca až v 30. minutě bodově zahojil, a srovnal na 7:7. Tak také skončila první půle. V druhé půlce jsme udělali změny na spojkach, čímž se hra z naši strany zrychlila v přechodu do útoku. Soupeři jsme dvěma pětkami odskočili na 19:7. Druhá půlka byla často přerušovaná kvůli našim zraněním. Závěr zápasu jsme dohravali ve 14 hráčích. Přesto jsme ještě dvakrát položili a jednu pětku inkasovali. Po posledním hvizdu rozhodčího byl stav 12:33 pro Pragu. V zápase se prosadil Vláďa Foubik třema pětkama.


Muži: Praga - Říčany 26:38

Praga do utkání vstoupila lépe a až do 28. minuty byla ve vedení. Říčany však ještě před poločasovou přestávkou obrátily na 12:19, a v druhém poločase svůj náskok navýšily. Pragovka si alespoň připsala bod za čtyři položené pětky, když tu čtvrtou její hráči položili v poslední minutě utkání. Praga setrvává na páté příčce, kterou bude hájit v posledním utkání na půdě Přelouče ve čtvrtek, 28. října. Celá reportáž z utkání je k dispozici zde.

Foto: Petr Skála (portál České ragby), album Martin "Had" Vacek


bottom of page