top of page
  • Obrázek autoraAlistair Roffey

U16: Těsná porážka s Bystrcí


V rámci sobotního utkání play-off podala U16 Pragy velmi dobrý výkon proti týmu RC Bystrc Brno. Bohužel, i přesto že byla Praga po většinu utkání lepším týmem, odnesla si smolnou porážku 21:24. Jednalo se o vyrovnaný zápas do poslední minuty. Ještě pět minut před koncem vedla Praga za hlasité podpory rodičů a přátel 21:19.


Prvních 15 minut Praga dominovala. Rychle vybíhala v obraně a při útočení držela strukturu, kterou její hráči pilovali během tréninků. Nicméně, jakmile se Praga dostala poblíž pětkoviště soupeře, hráči často panikařili a herní plán opouštěli. Jedno takové špatné rozhodnutí poblíž pětkoviště Bystrce vedlo k vypíchnutí přihrávky a pětce z úniku přes celé hřiště. Pragovku to psychicky poznamenalo, ale i nadále se snažila. Za zmínku stojí také to, že si musíme lépe hlídat míč, když jdeme do kontaktu. Toto obzvlášť platí po nějakých třech až čtyřech fázích, kdy občas zapomínáme čistit anebo ztrácíme míč při skládce. Tyto chyby nás stály dvě pětky, je tedy na čem pracovat v trénincích.


Obdivuhodné na výkonu Pragy bylo, jak se dostala zpět do hry. Po položení tří pětek vývoj zápasu obrátila. Lepší výkon předvedli rojníci, míče z mlýnů byly mnohem jistější. Jakub Garaj, Arzen Halčín a Martin Petříček předvedli kus poctivé práce. Jan Heller často nosil míč a těžil ze svého skvělého odmítání. Ještě pořád ale musíme zapracovat na našich autech a být v nich kreativnější. Martin Koťátko předváděl skvělé přihrávky, Tomáš Pivrnec pak tým vedl a přidal i několik vydařených útoků ze zadáka. Hugo Žák se patrně našel na pozici první tříčtvrtky, jejíž roli si více a více osvojuje.


Poslední pětiminutovka byla značně vyrovnaná, Pragovka měla řadu příležitostí přenést hru na soupeřovic půlku, ale nezadařilo se. V únavném horku jsme posléze přišli o míč a hráčům Bystrce se podařilo skórovat, a tím definitvně získat zápas na svoji stranu. Praga přitom ještě měla dost času otočit. Bez pochyby, pokud budeme v přípravě pracovat ve vysoké intenzitě, budeme v podobných situacích v příštích zápasech na vítězné straně.


Snaha celého týmu byla na fantastické úrovni a tak je těžké vybrat jednoho nejlepšího hráče . Nicméně, Kryštof Uchytil byl znovu vynikající, prokázal organizační schopnosti a rovněž vyspělé individuální dovednosti. Tým si vysloužil mnoho pozitiv od rozhodčích a i trenérů soupeře. Z dosaženého pokroku je zřejmé, že jsme na správné cestě. V této cestě musíme pokračovat a tvrdě pracovat na úterním a čtvrtečním tréninku. Gratulace k výkonu, hoši, jen tak dál!


Sestava Pragy: Garaj, Petříček, Halčín, Heller, Valchař, Havlíček, Sýkora, Škop, Koťátko, Uchytil, Berka, Žák, Zdeněk, Klepal, Pivrnec (c) a Holý.


Fotogalerie: Martin Koťátko st.

bottom of page