top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

PYRF a Říčany již za týden na Pragovce


Přesně za týden, v sobotu 9. dubna proběhnou na našem hřišti dvě vrcholné akce jara. Již od brzkých ranních hodin se otevře brána našeho sportovního areálu, abychom přivítali účastníky Memoriálu Jana Kudrny 2022. Pro připomenutí, jedná se o tradiční turnaj, který se i letos bude konat jako součást věhlasného Prague Youth Rugby Festival (PYRF). PYRF je ragbový festival, který probíhá souběžně na několika pražských hřištích a hostí účastníky nejen z celého Česka, ale i Evropy. Pragovka je dlouholetým spolupořadatelem specializující se na nejmladší ragbistky a ragbisty do 8 let věku. Jméno turnaje připomíná legendu Pragy i českého ragby, pana Jana Kudrnu, který se v klubu mimojiné zasloužil o rozvoj mládežnického ragby.


Turnaj by měl skončit mezi 13. a 14. hodinou odpoledne, právě včas aby uvolnil hrací plochu pro předzápasovou přípravu na extraligový střet mezi domácí Pragou a dosavadním suvereném ligy, týmem říčanských ragbistů. Výkop utkání je naplánován na 16. hodinu.


Ragby je k mání samozřejmě i tento víkend. Zatímco senioři dnes sehrají velmi důležitý zápas proti Dragonu v Brně, dnes od 11. hodiny nastoupili k soutěžnímu utkání naši hoši z kategorie U16. Jejich soupeřem je pražský Olymp. Zítra potom, od 15:00, vyzvou Pragováci kategorie U14 k vzájmenému měření sil mužstvo Babic. Rovněž toto utkání bude soutěžní, hráno v rámci celostátní ligy.

bottom of page