top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Praga podlehla posílenému Dragonu

Ragbistům Pragy se nepodařilo získat body ani v druhém kole ragbyové Extraligy. Utkání v brněnské "kleci" skončilo 14:29 z pohledu Pragy.


Praga do Brna odcestovala s jasným cílem. Spravit si chuť po fiasku s Vyškovem a tím i zlepšit vyhlídky na úspěch v letošním extraligovém ročníku. Plán se ale začal kazit již v 6. minutě, kdy se z rucku uvolnil brněnský Tieber a s míčem doběhl až do brankoviště Pragy. Praga však hrála s Dragonem vyrovnanou partii a několikrát atakovala brankovou čáru svého soupeře, a to i navzdory oslabení vzniklého v důsledku vykázání Romea Nkoaneho. Na konci první půle znovu udeřil Dragon, přidal dvě pětky. Poločas tak skončil za stavu 19:0 pro domácí.


Bodový účet druhé půle otevřela svou další pětkou jedna ze čtyř jihoafrických posil hrající v zelenočerných dresech Brna. Bezuidenhout navýšil na 24:0. Praga se bodově prosadila až v poslední desetiminutovce. V 72. a 79. minutě jí rozhodčí Priskin udělil dvě trestné pětky. Jednu pětku položili i brněnští, a tak utkání skončilo 29:14 pro domácí Dragon.


Druhá porážka je pro ambice Pragy v letošní sezóně těžkou ránou. "Porážka je samozřejmě nepříjemná. Ale viděl jsem tam i řadu zlepšení, zejména v individuálních výkonech. Hráči se už konečně neschovávali v rucích." komentoval po utkání výkon trenér Pragy Ntando Manyosha.


Pragovku teď čeká důležitá příprava na nadchazející střetnutí se Slavií. Tu Praga přivítá na vlastním hřišti již příští sobotu, 11. března.


Sestava Pragy

Základní XV: Matras (c) - Novotný - Král, Lach - Klein, Boháče - Náse - Chupík, Petříček - Nkoane, Wolkovinskij - Hrníčko, Kotěšovský - Čížek - Douša.

Lavička: Zeman, Patlejch, Vaniščák, Lištvan, Bartůněk, Skotnický, Brůžek a Baňka.

Realizační tým: Manyosha, Kinter (trenéři) a Přibyl (fyzio)

bottom of page