top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Praga na MČR 7's ve Vyškově


Muži Pragy si z Mistrovství ČR v sedmičkovém ragby odvezli 9. místo. Po loňském stříbru se sice jedná o výsledkový propad, vzhledem však k úzkému kádru, který Pragovku reprezentoval sho můžeme považovat za čestný úspěch. Do Vyškova totiž dorazilo pouze sedm hráčů, z níchž byli tři rojníci (první a druhá řada) a čtyři útočníci, z nichž pouze jeden v letošní "patnáctkové" sezóně pravidelně nastupoval v základní sestavě.


Za tropických veder a bez možnosti střídání tato partička jen těsně prohrála s Petrovicemi (o jediný bod) a se Zlínem (o dva body). V utkání s vítězem skupiny, s Bystrcí bylo pak našich sedm statečných poraženo rozdílem několika tříd.


Ve druhém dni se Praga zúčastnila bojů o 7. až 10. místo. Po porážce z Dragonem se Pragovce vydařila odveta proti Zlínu, který naši borci hrdinně udolali poměrem 22:19, čímž si zajistili zmiňované 9. místo.


Snad se do příštích ročníků opět zapojí více hráčů Pragy. Kromě reprezentantů, kteří šetřili síly na vrchol sezóny s národním týmem, i ti další...


Složení týmu Pragy: Novotný, Vaniščák, Skotnický, Pešek, Baňka, Malý, Camille Martin.

Realizační tým: Manyosha (trenér), Kristýna (fyzio) a Froněk (vedoucí týmu).

Foto: Martin Flousek (ČSRU)

bottom of page