top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Praga jde po remíze do semifinále


Muži Pragy se včera střetli v odvěte čtvrtfinále se Slavií. Utkání hrané na Pragovce skončilo remízou 17:17, a díky příznivému výsledku z prvního utkání "medvědi" postupují do semifinále, kde se rovněž dvoukolově utkají se Spartou.


Pragovka do utkání nastupovala z výhodnější pozice, jelikož si z prvního utkání proti Slavii odnesla vítězství 34:16. To v praxi znamenalo, že pokud by v odvětě Paga neprohrála o více než 17 bodů, postoupila by do semifinále Poháru XV. I z tohoto důvodu se trenéři Pragy rozhodli proti "sešívaným" dát příležitost mladším a herně jinak ne tolik exponovaným hráčům. Svůj debut v dresu A-týmu si "odkroutil" na křídle hrající Adam Plíhal a pomyslná kapitánská páska byla svěřena třetiřadníkovi a novopečenému otci Sebastianovi Násemu.


Utkání se odehrálo za komorní atmosféry, kterou nezachránila ani jinak skvělá výprava fanoušků Pragy z jihočeského Kunžaku. Hrálo se vyrovnaně a velice dlouho bez bodů. Všechny body padly až v druhé půlce a tak týmy měnily strany za spíše "fotbalového stavu" 0:0. První pětka přišla až ve 46. minutě, kdy hlavní rozhodčí Zachariev Pragovce přisoudil trestnou pětku (7:0). V 50. minutě se hra na nějakou dobu přerušila, jelikož byl ošetřován a ze hřiště odnesen jeden ze slavistických hráčů - doufáme, že se nakonec nejednalo o nic vážného a přejeme brzké zotavení! Ihned poté, co byla hra znovu obnovena, se Pragovce podařilo přidat druhou pětku z protlačovaného mlýnu - pokládal Tomáš Matras (12:0). Bodová přeháňka pokračovala, i když na druhé straně. Krátce po výkopu se Slavii podařil protiútok a pětku pokládal nikým nesložený pravý pilíř (12:7). Praga dále upevnila svůj náskok v 60. minutě. Po několika fázích dotlačil míč za brankovou čáru technikou "pick & go" kapitán Náse, za podpory Tomáše Matrase (17:7). Slavii však patřil samotný závěr utkání, kdy se ji dvěma pětkami, takřka v poslední minutě, podařilo skóre dorovnat na 17:17. Pokud by měl ještě kopáč hostí více štěstí při závěrečném kopu po pětce, Slavie mohla skóre utkání dokonce otočit. Ani to by však nestačilo Slavii na postup, který si tak může užít Pragovka, byť s výraznou pachutí.


Pragovku tak čeká semifinále se svým vysočanským rivalem ze Sparty. I semifinále se bude hrát na dvě utkání. První zápas se odehraje na Podvinní (22. října) a odveta znovu na Pragovce (29. října).


Sestava Pragy

Základní XV: Patlejch - Novák M. - Král, Klein - Vadina (sk) , Chupík - Náse - Boháč, Bartůněk - Petříček, Skotnický - Žalud, Plíhal- Hrníčko - Douša.

Lavička: Novotný, Zeman, Vaniščák, Pešek, Adde (fr), Baňka, Martin (fr).

Realizační tým: Manyosha, Kinter, Pokorný (trenéři), Stibor (fyzio), Čížek (H20).


Záznam utkání od 9. minuty je k shlédnutí pod následujícím odkazem a fotoalbum od Petra Kyslingera je přístupné zde.


bottom of page