top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Praga půjde do odvety z lepší pozice



První utkání z dvoukolového čtvrtfinále dnes Praga odehrála na Slavii. Pragovce se podařilo prosadit proti mladému týmu sešívaných a z Edenu si odvezla vítězství 16:34.


Nedá se však mluvit o hladkém průběhu. Praga se sice jako první ujala vedení, domácí Slavia se však brzy dostala do hry a do druhého poločasu vstupovala z pozice vedoucího týmu. První poločas skončil 16:12 pro Slavii.


V druhé půli se Medvědům z Vysočan dařilo více proměňovat útočné příležitosti. Rovněž využili desetiminutovou přesilovku, a rozhodli utkání ve svůj prospěch. Naopak útok Slavie, který disponoval rychlými a talentovanými hráči v čele s bratry Miřáckými, se již neprosadil a utkání tak skončilo vítězstvím Pragy 16:34.


Odveta, po jejímž konci se dozvíme, který tým postoupí do semifinále a rovněž i název mužstva, které poputuje pouze do bojů o 5. místo, se odehraje za dva týdny na Pragovce v odpoledních hodinách. V ten samý den, v sobotu 15. října, proběhne v dopoledních hodinách na hřišti Pragy i turnaj PYRF - kategorie U8. Pro všechny skalní fanoušky Pragy se tak bude beze sporu jednat o důležitý den, v ragbyovém kalendáři podzimu 2022. Těšíme se na Vaši návštěvu! :-)


Sestava Pragy v utkání proti Slavii, 1. říjen 2022

Základní XV: Král - Novák M. - Novotný, Klein - Pešek, Chupík - Náse - Vadina (sk), Bartůněk - Čížek (kapitán), Skotnický - Žalud, Štochl - Malý - Douša.

Lavička: Matras, Patlejch, Boháč, Székely, Adde (fr), Martin (fr) a Baňka.

Realizační tým: Manyosha, Kinter, Šťastný, Pokorný (trenéři), Celis (fyzio) a Boháček (vodonoš a dodavatel léků proti průjmu).


Foto Filip Fuchs

bottom of page