top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Praga jasně zvítězila na Slavii

Aktualizováno: 20. 9. 2021


Třetí kolo extraligového ročníku 2021 bylo naplánováno na sobotu, 19. září. Pragovka se po porážce ve Vyškově a domácím vítězství nad Dragonem utkala v pražském Edenu s místní Slavií.


Ačkoliv Slavia v minulém kole utrpěla drtivou porážku od Říčan 85:0, borci s Medvědem na prsou nehodlali svého soupeře podcenit, a do utkání vletěli "po hlavě". Poprvé bodovali hned z úvodního tlaku, a postupem času si budovali solidní náskok. I přes několik neuznaných pětek (před položením došlo k přestupku, případně míč nebyl přiklepnutý) šla obě mužstva do kabin během poločasové přestávky za stavu 0:31, z pohledu domácí Slavie.


Praga ve svém úsilí pokračovala i ve druhé čtyřicetiminutovce. Hráči v černozlatých dresech přidali ještě 24 bodů a k tomu několik dalších, neplatných "pokusů". Těch bylo, dle pozorování fanoušků Pragy, za celé utkání šest. Slavii se v závěru zápasu podařilo připsat alespoň čestný úspěch v podobě pokládky. Po závěrečném hvizdu sudího Breburdy tak na ukazateli svítilo skóre 5:55.


Praga si díky výhře připsala dalších 5 bodů do tabulky. Nyní nás čeká dvoutýdenní reprezentační přestávka. V příštím zápase uvidíme Pragu na domácí půdě, v sobotu 9. října. Ve vysočanském derby se utká se Spartou, která bude mít eminentní zájem o opětovné získání Vysočanského poháru. Doufáme, že dorazíte na místo utkání, abyste byli svědky toho, jak to nakonec dopadne.


Sestava RC Praga: Matras (c) - Novák - Novotný, Diviš - Klein, Boháček - Hošek - Náse, Bartůněk - Čížek, Froněk - Chupík, Malý - Forst - Hrníčko.

Lavička: Král, Vaniščák, Zeman, Pešek, Charvát Aleš, Skotnický, Беляков a Baňka.

Realizační tým: Šuster, Kinter, Šťastný a Pokorný (trenéři), Stibor (fyzio), Hopp a Petrovič (vodníci).

Foto: O Harry Potterovi se po vydání sedmého dílu přestalo mluvit. Zjistili jsme, že se potají přestěhoval do Prahy, kde provádí čáry a kouzla v mlýnech!

Foto: V druhém poločase mohli trenéři vystřídat a nechat odpočinout borce z první řady (zleva Novotný a Matras). Trenér Pokorný (vpravo) pečlivě analyzuje herní obraz.


bottom of page