top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Petice proti přemostění parku Smetanka


Nově je v klubovně RC Praga Praha možné podepsat petici proti výstavbě mimoúrovňového železničního křížení nad meandry Rokytky v Hrdlořezích. Odpočinková zóna podél Rokytky, která nese název park Smetanka, se nachází zhruba 20 minut pěší chůze od našeho hřiště.


Iniciátor petice (spolek Hrdlořezská zvonička) argumentuje proti výstavbě tím, že nové přemostění bez dodatečného rozšíření tunelu v Českobrodské ulici nebude mít na železniční dopravu žádný efekt. Rozšíření tunelu přitom investor (Správa železnic) neplánuje. Kromě toho, stavba bude výrazným zásahem do krajiny a bude vyžadovat značnou investici z veřejných peněz. Celé znění petice si můžete stáhnout níže a k dostání je i v klubovně na hřišti, společně s petičním archem.

PETICE proti nekoncepčnímu přemostění přírodního parku Smetanka aktual
.pdf
Stáhnout PDF • 313KB

Stanovisko RC Praga Praha, z.s.

Výkonný výbor RC Praga Praha schválil zřízení petičního místa ve své klubovně. Na základě předložených materiálů, tj. zprávy EIA (posouzení vlivu na životní prostředí), stanoviska MČ Praha 9 a odpovědí Správy železnic, výbor shledává obavy iniciátora petice jako oprávněné. Jelikož je náš klub dlouholetou součástí sousedství, jehož osud nám není lhostejný, do výše popsané aktivity se zapojujeme.

bottom of page