top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Novinky týkající se parkování u hřiště

V dubnovém zpravodaji jsme Vás informovali o značce zakazující příjezd ke hřišti. Zákaz byl zřízen na popud skupiny místních obyvatel, kterým se mimo jiné nelíbí ruch u fitness louky spojený s projíždějícími auty. Po jednáních s radnicí a samotnými aktivisty se nám podařilo získat povolenky opravňující vjezd na parkoviště. S ohledem na zpřísnění podmínek pro parkování, které zakazuje odstavení vozu mimo oblast parkoviště (není možné nadále parkovat podél cesty, na trávníku apod.), bude moci na parkovišti RC Praga Praha souběžně parkovat velmi omezený počet aut.


Na základě uvedeného apelujeme na všechny členy – řidiče, pokud nejsou osobami se sníženou mobilitou, rodiče doprovázející malé dítě či trenéři RC Praga, aby zvážili možnost zaparkování vozidla na jiných parkovištích, jejichž přehled přinášíme níže.


Naší prioritou je umožnit vjezd a parkování pro zmíněné skupiny. Ostatní členové budou mít, díky povolenkám, alespoň možnost vysadit dítě, seniora nebo osobu se s níženou mobilitou v blízkosti hřiště.


O povolenky je možné zažádat prostřednictvím sekretariátu klubu (Erika Lindušková: rugbypraga@gmail.com / 603 787 007).


Kde jinde se dá zaparkovat?

V docházkové vzdálenosti od hřiště se nachází několik oblastí s možností bezplatného parkování. Na mapce níže je vyznačeno celkem pět takových míst. S ohledem na pohodlí a pravděpodobnost nalezení volného místa doporučujeme odstavné zóny v následujícím pořadí:

  1. A (ulice Na Černé strouze) a B (ulice Smržových a přilehlé parkoviště). V současné době se zde nachází dostatek volných míst, cesta pěšky zabere cca 5 a 9 minut.

  2. E (ulice U Lidového domu, Za Lidovým domem a U Vysočanského pivovaru). Procházka odtud trvá 8-11 minut.

  3. D (ulice Podkovářská, Pod Harfou). Dojít na hřiště z této lokace zabere okolo 5-7 minut, avšak počet volných míst bývá značně omezen. Parkovací plochy jsou hojně využívány místními.

  4. C (ulice U Elektry). Na této ulici se nachází několik málo parkovacích míst v rámci tzv. fialové zóny.

Jsou jiné možnosti?

Následující výzva bude znít možná úsměvně, myslíme ji však vážně. Zvažte prosím možnost využít k dopravě na hřiště i městskou hromadnou dopravu. Hřiště je od nedávna přes zmiňovanou ulici Na Černé strouze snadno dostupné ze zastávky Kolbenova (metro a tramvaj). Hojně využívaná přístupová cesta dále vede z tramvajové zastávky Podkovářská. V obou případech jste na hřišti do deseti minut, bez stresu s parkováním a s nižší uhlíkovou stopou. 😊


Ať se do našeho sportovního areálu vydáte jakoukoliv cestou, děkujeme Vám za projevenou solidaritu se členy, pro které je blízkost parkoviště zásadní. Děkujeme.


bottom of page