top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Do odvety semifinále s osmibodovým mankem


Výkony seniorského mužstva Pragy byly během podzimní části terčem kritiky. Příčinou byly dvě vysoké porážky ve skupině "A" s Říčany (10:70) a Spartou (50:21) a posléze i nepřesvědčivé výkony ve čtvtfinále proti Slavii, s kterou naše "áčko" postoupilo po výhře 34:16 a domácí remíze 17:17. Důvěra mnohých příznivců tak byla před semifinálem se Spartou nahlodána. Vyhlídky na postup do finále srážel i dlouhý výčet zraněných, a z jiných důvodů již nehrajících, hráčů. Pro první semifinálové utkání hrané na Spartě byly nominovány pouze čtyři náhradníci. Navzdory tomu všemu si Pragovka odváží ze Sparty relativně nízkou prohru 19:11, a reálnou šanci zvrátit "poločasové skóre" v odvetě.


Sobotní zápas byl hrán za příjemného, slunečného počasí, které náhle rozjasnilo do té doby deštivý den. Takřka celé utkání bylo velmi vyrovnané. Spartě se podařilo ujmout vedení první pětkou někdy okolo 15. minuty a od té doby již vedení nepustila. Pragovce se ale dařilo držet v kontaktu a svědomitou prací v obraně neumožnila Spartě bodově výrazně odskočit. Například hvězda v týmu rudých Sheldon Fortuin dostal prostor k položení jediné pětky. I proto šance Pragovky na finále po odehrání prvních 80 minut semifinálového dvojutkání žije. Odveta se bude hrát během státního svátku v pátek, 28. října od 14:00. Budeme rádi za podporu fanoušků!


Sestava Pragy

Základní XV: Matras - Novotný - Král, Klein - Pešek, Székely - Náse - Boháč, Petříček - Čížek, Bartůněk - Chupík, Štochl - Douša - Baňka.

Lavička: Zelenka, Petrovič, Skála a Kaplan.

Reaizační tým: Manyosha, Kinter, Šťastný (trenéři), Stibor (fyzio) a Boháček (voda).



bottom of page