top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Březnová "Komunitní výzva"

Aktualizováno: 1. 3. 2021


Od pondělí, 1. března dojde opětovnému zpřísnění pravidel pro volný pohyb osob v důsledku nepřiznivého vývoje počtu nakažených nemocí COVID-19. Omezení mezilidských kontaktů a s nimi souvisejícího rizika přenosu nemoci je jeden ze způsobů ochrany zdraví. Nesmíme však zapomínat ani na posilování imunity prostřednictvím zdravé stravy a dostatku pohybu.


"Jsem Pragovák, jsem sportovec!"


Jakožto sportovní klub chceme podpořit naše členy v pohybu, a to i navzdory všeobecně omezeným možnostem sportovního vyžití. V nedávno publikovaném zpravodaji jsme informovali o dvou plánovaných iniciativách v oblasti sportu. V tomto článku si představíme první z nich, kterou je tzv. Komunitní výzva.


Co je komunitní výzva?

Iniciativa spočívá ve vedení si sportovního deníku v aplikaci Sportlyzer. V závislosti na četnosti, délce a pravidelnosti zaznamenaných tréninků obdrží každý účastník body. Body se sčítají, a dle jejich součtu se účastník umisťuje na klubovém žebříčku. Cílem pro každého účastníka je na konci března dosáhnout co nejvyšší příčky. Čím více a tvrději trénujete oproti ostatním, tím výše se umístíte.


Pro koho je výzva určena?

Budeme rádi, pokud se zapojí všechny hráčky a hráči prostřednictvím aplikace Sportlyzer, která za běžných okolností slouží pro potvrzování účasti na trénincích, turnajích a zápasech.


Jak můžete srovnávat sedmileté děti s hráči reprezentace?

Množství příležitostí každého z nás pro trénování se z objektivních důvodů liší. Počty bodů na kontech reprezentantů, kteří trénují každý den dvoufázově, se tak mohou zdát nedosažitelné a tím pádem ne tolik motivující. Výhodou aplikace Sportlyzer je, že nejste omezeni na srovnání s celou Pragovkou. Podobně jako u ostatních sociálních sítí, i zde můžete využít užší okruh "přátel". Jednotliví sportovci tak mohou měřit svou tréninkovou morálku v rámci věkové kategorie, nebo skupinky kamarádů.


Jdu do toho, co mám dělat?

"Povinnosti" spojené s účastí v Komunitní výzvě se dají rozdělit do dvou kategorií - (1) příprava a (2) vedení deníku. V rámci přípravy by si měl každý účastník nastudovat přiložený manuál a zprovoznit pokročilou verzi aplikace Sportlyzer. Pokud nepatříte mezi uživatele, kteří již pokročilou verzi aplikace Sportlyzer mají, příležitost k aktualizaci budete mít 1. března, kdy vám do schránky přijde email s odkazem na dokončení "aktualizace". Vedení sportovního deníku potom spočívá v pravidelném doplňování absolvovaných tréninků a sledování toho, jak si vedete. Jak na to naleznete ve zmíněném manuálu. Manuál je ke stažení zde:

Komunitní výzva - manuál ke Sportlyzeru
Download • 1.14MB

Co když mám problém, se kterým mi manuál neporadí?

V tom případě kontaktujte Romana Šustera (SusterRoman@seznam.cz / 606 362 845), který Vám rád pomůže.


Výzva bude probíhat během března. Koncem měsíce plánujeme ocenit ty nejlepší výkony. Proto neváhejte a začněte cvičit už dnes. Tréninky je totiž možné doplňovat zpětně a body se počítají už za období před 1. březnem!


bottom of page