top of page
  • rugbypraga.com

Praga v Brně splnila roli favorita


V druhém kole Poháru české ragbyové unie porazila Praga brněnský Dragon 51:23. Ale nebylo to vůbec snadné. Ke konečnému bodovému odskoku došlo až v posledních dvaceti minutách. Do té doby se jednalo o velmi vyrovnaný souboj.

Utkání začalo pětkou Pragy v šesté minutě, skóroval na vazači hrající Dan Hošek a konverzi proměnil Petr Čížek (0:7). Dragon se však ve dvanácté minutě dotáhl (7:7) a o deset minut později vývoj zápasu otočil z trestného kopu (10:7). Dragonu vycházela taktika - na relativně krátkém hřišti brněnští hráči nedovolili Pragovce rozehrávat nebezpečné míče do útoku a rojovou hrou se snažili propracovávat vpřed.

Praga se vrátila ke "kormidlu" ve 29. minutě, pokládal Dali Samet (10:14 po konverzi). Do konce poločasu se už jen "kopalo". Dragon proměnil dva trestné kopy a na chvíli tak obnovil vedení (16:14). Bodovou tečku za prvním poločasem však udělal na zadáku hrající Petr Čížek, který položil třetí pětku Pragy. První půle skončila 16:17 pro Pragu.

O přestávce padlo v kabině Pragy pár tvrdších slov, což hráče vyburcovalo k razantnějšímu vstupu do druhého dějství. Hned během prvních deseti minut dostali Medvědi míč dvakrát do brankoviště. Nejdříve pokládal Dan Hošek a poté na mlynáři hrající Tomáš Matras (16:29). Dragon sice kontroval pětkou v 61. minutě, k dramatické koncovce už ale nedošlo. Praga přidala ještě čtyři pětky (Syrový, Chupík a dvakrát Čížek), a zvítězila tak 51:23.

Příští sobotu čeká Pragu domácí utkání proti Spartě. Ta během tohoto víkendu "pouze" remizovala s Tatrou 26:26.

 

Po skončení utkání A-týmů se střetly rezervy Pragy a Dragonu. Béčko Pragy dominovalo od začátku do konce a odvezlo si vítězství 60:7.

bottom of page