top of page
  • JeBe

Zbuzany 23. ledna


Další turnaj ve Zbuzanech je za námi. Byl jiný než ostatní a to hned z několika důvodů. Za prvé nás zaskočila (stejně jako každý rok silničáře) bohatá sněhová nadílka, a tak se většina z nás dostala do Zbuzan se zpožděním. Za druhé byly zkrácené zápasy na čtyři minuty a omezen počet zápasů, aby mohl být dodržen přesný časový harmonogram. A za třetí byli na turnaji přítomni angličtí školitelé, kteří se snažili seznámit naše trenéry s metodami trénování anglické mládeže.

Pragováci se rozdělují do dvou skupin. Na tým A a C. Za céčko nastupuje Dominik (poprvé, takže basička?!), Ben, Jake, Marek a naši dva Matějové. V áčku je Kryštof, Tomáš, Lukáš a naši dva Martinové.

První soupeř Pragy C jsou Kralupy. Ačkoliv prohráváme 4:0, jde z naší strany o nejlepší hru. Přihráváme si, hrajeme týmově a až na absenci skládek je na co se dívat. Škoda, že než jsme se rozkoukali, byl konec. Ale co naplat, měli jsme stejně času na hru jako soupeř.

V áčku máme zranění - zase smolař Martin - a proto od nás do druhé skupiny odchází hrát jedna z opor Matěj Havlíček. Druhé potkáváme Petrovice. Opět prohra a opět s nulou. Kluci začínají podléhat skepsi a nezbývá než je o přestávce povzbudit. Není nad pár motivačních proslovů a vrháme se na Tatrováky.

V třetím zápase proti výše zmiňované Tatře Matěj B. využije příležitost, v nestřeženém okamžiku sebere míč a pokládá sólo pětku. Takhle to opakuje ještě jednou a třetí bod ve stejném stylu přidává Ben. Velmi podobný průběh má i poslední, čtvrtý zápas. Po přihrávkách nikdo nevzdechne, v kurzu jsou úniky a sólo akce.

Dá práci klukům vysvětlit, že takhle se hrát nedá, když to v jejich očích "přece funguje výborně". Po zápasech následuje zhodnocení turnej anglickými školiteli a nám tím končí sobotní rugby time. Děkujeme za bezchybně organizačně zvládnutý turnaj a brzy na viděnou opět ve Zbuzanech! Radostně Vpřed a rugby zdar!

P.S. Na fotce vidíte kluky v nových slušivých dresech.

JeBe

bottom of page