top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Úspěch mise Nářadí 1

Čtveřice členů expedice se tísní v rozhrkané dodávce. V důsledku šera a mlhy z vypařujícího se sněhu je viditelnost minimální. Vozovka je zledovatělá a dostat se už sem bylo obtížné. Čeká je však to nejhorší. Za branami ostře střeženého areálu narazí, v lepším případě, na namrzlý šťerk, v tom horším na tající bahno. Všem již došlo, že není cesty zpět. Řidič dodávky zařazuje první rychlostní stupeň a dodávka se dává opět do pohybu. Vstříc misi, jejíž úspěch rozhodne o tom, jak kvalitně budou moci Pragovačky a Pragováci trénovat na Pražačce během nadcházejících měsíců.


Posádka se skládá ze členů, kteří již mají zkušenosti s podobným nasazením v minulosti. Jsou jimi dvě dvojice otců a synů. Klan Rohovců a Kleinů. Ačkoliv otcům přibývají, respektive ubývají šediny na hlavě, jejich mladí nástupci jsou oproti minulým výpravám silnější a postupně budou přebírat otěže vedení. To však za předpokladu, že se i společně s nákladem vrátí z dnešní mise.


Kolem poledne se posádka hlásí z prvního záchytného bodu. Jsou na Pragovce, podařilo se proniknout do opuštěného skladu a ihned začínají nakládat sportovní pomůcky. Ještě není vyhráno. Komplikace mohou nastat i během cesty zpět. Kromě zledovatělé půdy mohou narazit na hlídací psy a ozbrojené vrátné.


V čase 13:32 přichází další hlášení. Celý tým je v pořádku a dovezl kompletní náklad na Pražačku. Zprávu doprovází i fotografie pořízená z tamního skladu. Mise je splněna!


Přichází čas si oddechnout. Kategorie U8 až muži budou mít v zimě s čím trénovat! Chlapcům z expedice náleží díky!


bottom of page