top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Zrod kategorie U6

Ragbyová školka patří dlouhodobě ke kategoriím na Pragovce, o které je největší zájem. V současné době klub eviduje zhruba padesátku "školkařů" narozených mezi lety 2017 a 2018, která se účastní pondělních tréninků. Od letošního března se její starší část (ročník 2017) stane součástí nově vznikající kategorie U6. Proč se tak děje a co to znamená se dočtete na následujících řádcích.


Hlavní motivací pro vzník kategorie U6 je usnadnění přechodu mezi kategorií školky, která se orientuje čistě na radost z pohybu, a kategorií U8, kde se už děti zaměřují na ragby a účastní turnajů. "Bez U6 mají naše děti velké manko v návycích, které pak v "osmičkách" jen těžce doháníme." vysvětluje Filip Klein, manažer rozvojového ragby Pragovky (tj. ragby dětských věkových kategorií). Zároveň dodává, že na prvním místě bude stále radost z pohybu. Přibude k němu jen trošku té hry se šišatým míčem.


V souvislosti s novou kategorií byl představen i její hlavní trenér. Tím se stane jeden ze současných lídrů pragováckého áčka a hráč národního týmu Radek Novotný. Radek se bude starat o náplň a vedení tréninků. Asistovat mu bude i skupinka vyvolených a odvážných rodičů, jejíž seznam není uzavřený - zájemci, dejte o sobe vědět.



Od března bude Radek Novotný rozdávat úsměvy i v kategorii U6.


Hráčky a hráči spadající do kategorie U6 budou i nadále skotačit se svými mladšími kamarády na trénincích školky, které se konají a konat budou v pondělí odpoledne. K tomu navíc přibudou tréninky středeční, které už budou čistě pro "šestkaře". Postupem času se přidají i víkendové turnaje, kde si budou moct naši nejmladší bojovníci a bojovnice z U6 užít ragby s vrstevníky z ostatních klubů. Turnaje kategorie U6 budou přidruženy k turnajům U8.


Zmíněné novinky nabudou účinnosti od března tohoto roku, společně s návratem tréninků na travnaté hřiště na Pragovku. V případě dotazů se neváhejte obrátit na Filipa Kleina (Filip.Klein@avmedia.cz / +420 724 444 136).




bottom of page