top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Vítězný víkend pro Pragu

V sobotu se Pragovce podařilo získat Vysočanský pohár a po třech kolech se drží na čele Extraligy. Béčko se poprvé a vítězně představilo na domácí půdě proti Babicím.


Autor fotografie: Filip Fuchs


Utkání na Spartě se po dlouhou dobu vyvýjelo ve prospěch domácích hráčů Sparty. Ta držela komfotní vedení 13:3 až do 71. minuty. Potom se však vysočanský medvěd vzepjal k fantastickému finiši. Rozhodčí Bednařík udělil začátkem poslední desetiminutovky trestnou pětku ve prospěch Pragy a v napínavém finiši Praga otočila po pětce Šimona Székelyho. Praga zvítězila 13:15.


Praga díky třetímu vítězství ze tří utkání stále okupuje nejvyšší příčku v probíhající, extraligové soutěži. V dalším kolem čeká naše ragbisty Dragon Brno ve své obávané kleci. Draci budou hladoví po svém prvním vítězství. Hrát se bude v sobotu 16. března, po reprezentační přestávce.


Nejaktivnějším skokanem v autovém seřazení Pragy nebyl nikdo jiný, než prezident klubu Pavel Syrový.


Za slunečného počasí se před domácím publikem předvedl i B tým Pragy. Tomu se podařilo zvítězit v rámci utkání 3. Ligy ragby 55:12 nad týmem z Babic. V dresu debutoval na rváčkovi Filip Novotný. Krom něho se předvedla i plejáda dalších hráčů, počínaje mladými nadějemi (Dytrych, Palda, Plíhal, Martin Petříček, Hugo Žák), přes zkušenější hráče, mezi kterými nechyběli ani osobnosti jako Pavel Syrový, Antonín Brabec či Václav Zelenka.


Další utkání sehraje "béčko" Pragy v neděli 10. března v Olomouci.

bottom of page