top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Víkendové výsledky 6.-7. listopad

článek průběžně doplňujeme


Víkend 6. a 7. byl prvním v listopadu a zároveň posledním pro tuzemské ragbyové soutěže. V domácím prostředí se sezónou rozloučili Pragováci z kategorií U16 a U19. Kromě dohrávky českých soutěží mládeže se na hřišti Tatry Smíchov konal Den Českého ragby, v rámci kterého se představily seniorské reprezentační týmy žen a mužů.


U16: Praga - Sparta 57:14

Reportáž (Alistair Roffey): Výsledné skóre ne vždy odráží vývoj utkání. Ještě v úvodu druhého poločasu toto platilo v i utkání Praga - Sparta.

Pragovka zahájila utkání velmi dobře, se skvělou komunikací a rychlou obrannou linií. Vytvořený tlak donutil Spartu k chybám, které Praga potrestala třemi pětkami. Posléze Praga na chvíli polevila, což umožnil se Spartě dostat zpět do utkání. Ještě v první půli položila Sparta pětku v důsledku pasivní hry a několika minutých skládek ze strany Pragy. Poločas 17:7.

Když Sparta položila svou druhou pětku, stav byl velmi vyrovnaný a v postavení vítěze mohl ze hřiště odejít jakýkoliv tým. To byl však moment, kdy se naplno projevil týmový duch Pragovky. Hráči Pragy předváděli vše, co pilovali během tréninků, účastnili se každého rucku a bránila jako jeden muž. Vzájemná komunikace a přihrávky byly fantastické. Díky nim Praga držela míč po řadu fází, z kterých posléze pokládala pětky. V zápase jsme viděl mnoho vyníkajících výkonů jednotlivců - až příliš na to, abych je zde vyjmenovával, však se dobře znáte. Diváků se předvedné ragby muselo jistě líbit. Ve výsledku, zasloužené vítězství před zimní přestávkou. Nyní se pojďme soustředit na přípravu a postupné se zlepšovat!



U19: Praga - Dragon 25:26

čekáme na podrobnosti

bottom of page