top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Víkendové výsledky 23.-24.4. 2022

článek je průběžně doplňován


U8: 7. Regionální turnaj na Spartě


U10: 8. Regionální turnaj na Iuridice

Reportáž (Tomáš Bartůněk): Přestože počasí sportovnímu zápolení opět příliš nepřálo, tentokrát kvůli silnému dešti, tak Pragovácké U10 nastoupili k dalšímu turnaji na hřišti RC Iuridica. V turnaji jsme obsadili všechny výkonnostní kategorie s jedním týmem a naši hráči včetně nováčků si tak mohli zahrát vyrovnaná utkání. Velice se dařilo "A" týmu, pro který byl tento turnaj přípravou na příští soutěžní víkendy o umístění ve Frankfurtu a další týden v Brně. Ale i ostatní týmy se mohou pyšnit dobře předvedenou hrou, která se projevovala podstatně týmovějším pojetím útočení, oproti individuálním únikům, které jsme vídali na začátku sezóny. Což dokazuje také fakt, že většina hráčů během turnaje skórovala alespoň jednu pětku.

Všem hráčům, kteří odehráli celý turnaj i za tak náročného počasí, děkujeme.


U12: 8. Regionální turnaj v Rakovníku

Repotáž (Filip Klein): V neděli 24.4. se sešli naši borci k dalšímu turnaji v Rakovníku. Předpověď počasí nelhala a v 9:59 se spustil mohutný liják, který nepolevil až do 15:00, kdy turnaj skončil! Z našich borců to nikdo nevzdal a tímto jím patří ohromné díky, že přežili přívaly deště a 8 stupňů celsia… Díky četným omluvenkám jsme museli jednu kategorii spojit s RC Přelouč. Spojení to bylo více než povedené a všichni si to užili (a všechny zápasy jsme vyhráli, velké díky za nasazení v tomto nečase). Ve skupině A jsme na posední chvíli dostali dvě zdravotní omluvenky a nastoupili k zápasům v 9 lidech, 10. borce nám zapůjčily RC Říčany. První zápas s Přeloučí ještě připomínal rugby a po krásném výkonu obou týmů jsme ho vyhráli. Druhý zápas s Říčany už díky dešti, zimě a terénu lehce připomínal středověkou bitvu a kdo neuklouznul, ten dal pětku… Naši borci nic nevzdali a tímto jim ohromné díky! I přesto jsme v poslední vteřině dostali rozdílovou pětku… Díky za podporu i promrzlým a mokrým příbuzným (někteří podpořili i pečením a klobaskou😊). Příští týden jedeme pokořit Frankfurt a Spartu! Vaši, už usušení, trenéři U12

U14: Praga - Sparta


U16: Babice - Praga 0:90

Reportáž (Alistair Rofey): Po velkolepém vítězství v Babicích má kategorie U16 na kontě tři výhry ze tří soutěžních utkání. V úvodu byl tým Pragy lehce nervózní. Po pokládce prvních dvou pětek se však hráči dostali své do herní pohody. Výkon v mlýnech a autech byl mnohem lepší a Praga z nich postupovala vpřed, nikoliv vzad. Pětky se tím pokládali mnohem snázeji a Pragovka rovněž zabrala v agresivitě ve hře po skládce.


Po poločasové přestávce za stavu 31:0 z pohledu Pragy by se dalo očekávat, že Praga své tempo hry zvolní. K tomu však nedošlo, což dělá výkon Pragy obdivuhodným. Pragovka udržela organizaci své hry na vysoké úrovni, především v obraně, kdy se jí dařilo rychle vybíhat, a to až do samotného konce utkání. Obranný tlak Pragy byl pro Babice zdrcující. Praga byla úspěšná v získávání míče, v protiútocích a následných pokládkách. Bylo potěšením sledovat, jak si hráči Pragy rozumněli s míčem a pokládali pětky "u praporků". Hráčem utkání byl na křídli hrající Benedikt Berka (na fotce s míčem). Gratulace všem hráčům, kteří si udrželi vysoký standart až do konce utkání. Pokračujme proces zlepšování se v tréninku, abychom se připravili na cestu na Moravu, kde se utkáme proti společenství Zlínu a Olomouce.


Fotografie: Martin Koťátko


U19: Praga - Slavia


bottom of page