top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Vynikající vstup do sezóny: Praga - Vyškov 23:8


V prvním kole zkráceného souboje o mistra ČR v "patnáctkovém" ragby se utkala Praga s Vyškovem. Vyškov přijel do Prahy posílen o navrátilce Pantůčka a Pytelu, kteří v uplynulých ročnících patřili k oporám mistrovské Sparty. Nejen proto považují někteří jihomoravský tým za "černého koně" letošní 1. ligy. Pro Pragu ostré zahájení sezóny.


V úvodu utkání, které slavnostním výkopem zahájil devadesátiletý Jan Král, byl Vyškov týmem, jenž se chopil iniciativy. Prvních deset minut se hrálo pouze ve "dva-a-dvacítce" Pragy, ale Medvědi se ubránili. Po vymanění se z obranného sevření dokonce bodovali. Z trestných kopů se nemýlil Michal Malý, jenž skóroval ve 12. a 19. minutě a poslal tak Pragu do vedení 6:0. Zanedlouho se o první pětku zápasu postaral zmiňovaný Pytela, Vyškov díky tomu snížil na 6:5 z pohledu domácích. Pragovce se ale podařilo znovu bodově odskočit. Po protlačovaném míči z autu dostal míč do brankoviště Dan Hošek a jelikož se i do třetice kopáč Malý trefil mezi tři tyče, Praga vedla 13:5. Za tohoto stavu i skončil první poločas.


Bodový zápis druhé čtyřicetiminutovky otevřel kapitán Vyškova Martin Kovář. Trestným kopem snížil na 13:8. O další významnější vzruch v hledišti se postaral až v minutě 54. Filip Klein, který obdržel červenou kartu za údajné šlápnutí na soupeře. Pragu tak čekalo více jak 25 minut hry v oslabení při náskoku jediné pětky bez prokopnutí. S touto situací si však Medvědi poradili senzačně. Jen tři minuty po Kleinově vyloučení pokládal druhou pětku Pragy Michal Kulhánek. Pro pravidelné čtenáře bude zajisté zajímavostí, že Kulhánek v utkání debutoval na postu mlynáře. Ani po položené pětce vývoj hry nenaznačoval, že Praga hraje v oslabení. Naopak, Medvědi většinu času drželi míč ve svých rukou, dopouštěli se méně přestupků a útočili. Rozhodující moment nastal patrně v 64. minutě. Michal Malý donesl do brankoviště třetí pětku pro domácí tým, a ten si již vedení 23:8 pohlídal do závěrečného hvizdu.


Praga tak zvládla soutěžní premiéru v sezóně 2020 a připsala si první čtyři body do tabulky.

Záznam utkání je ke shlédnutí pod následujícím odkazem.

bottom of page