top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Výsledky (25.-26. září 2021)

Během posledního, zářijového víkendu zástupci Pragovky nastoupili pouze ve dvou kategoriích. "Turnajová mládež" - tj. kategorie U12 a mladší - měla pauzu, stejně tak jako muži v Extralize. Kategorie U19 měla hrát na domácí půdě proti Dragonu. Bohužel, kvůli nedostatku hráčů bylo utkání odloženo na neurčito. Hráli tak pouze borci z U14 (v neděli v Ostravě) a z U16 (v sobotu doma s Bystrcem).


U14: Mariánské Hory - Praga 26:24

Reportáž (Zdeněk Žák): Za dalším podzimním zápasem se museli naši borci U14 tentokrát vydat nedělním, ranním Leo Expresem do Mariánských Hor v Ostravě. Do ocelového srdce republiky jsme dorazili s hodinovým zpožděním a rovnou mazali na plac.


Po našem slibném a agresivním nástupu domácí postupně vyrovnali hru, a tak jsme o přestávce drželi jen malé vedení 12:7. Ve druhé půli se obě mužstva tahala ve vyrovnaném a napínavém utkání o vedení, aby nakonec domácí, v samém závěru utkání, po několika našich nepřesnostech získali balon a díky pragovácké nedůsledné obraně a skládání vyrovnali skóre a následným kopem po pětce strhli vítězství 26:24 na svou stranu.


Bohužel i takovými zápasy si na cestě vzhůru musíme projít, abychom příště mohli být zas o kousek lepší. Všem hráčům však patří za předvedenou hru velký dík a uznání.


U16: Praga - Bystrc 7:34

Reportáž (Alistair Roffey): U16 RC Praga si ve svých předchozích dvou zápasech vedla dobře, a i když jsme minulý týden nezvítězili, výkon byl vynikající. Bohužel, tento týden pokulhával i výkon hráčů.


RC Praga zahájila hru dobře. Zdatně hráči mezi sebou zdatně komunikovali a pohotově bránili. Zhruba po prvních 15 minutách hry Pragovka dvakrát chybovala v obraně a RC Bystrc skórovala. V důsledku toho Praga ztratila sebedůvěru. Druhá půle pokračovala slabou obranou Pragy, která soupeře nedostala pod tlak. Bystrc díky tomu opět skóroval. Když se Praga dostala k míči, nedokázala ho dlouho udržet. Často po několika útočných fázích chyběla hráčům s míčem podpora, v důsledku čehož Praga přicházela o míče v rucku.


Praga zahájila sezónu dobře. Toto však byla zkouška, která ukázala, že během nadcházejícího týdne se budeme muset mohem více soustředit na práci a trénink jako tým!


Fotografie: Martin Koťátko

bottom of page