top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Víkendové výsledky 2.-3. říjen

Aktualizováno: 6. 10. 2021

článek je průběžně doplňován


První říjnový víkend byl, co se týče ragbyového programu speciální. Seniorský nároďák hrál s Německem a reprezentace U20 porazila Polsko. Kategorie U8, U10 a U12 Pragovky odcestovaly do Olomouce, kde se hrály turnaje s vyhlášeným umístěním a starší kategorie (tedy U14 až U19) se účastnily "X" ragby, což je "patnáctkové ragby" hrané s menším počtem hráčů. Jak to všechno dopadlo? Níže budeme zveřejňovat již dostupné výsledky, reportáže a fotografie.


U8: Olomouc Rugby Festival - 7. a 10. místo

Fotografie: Petr Kyslinger (U8 "B" a U8 "C").



U10: Olomouc Rugby Festival - 2. místo


Fotografie: Petr Kyslinger (U10 "A" a U10 "B")


Reportáž (Tomáš Bartůněk):

Pragovku v kategorii U10 na turnaji v Olomouci reprezentovali hned dva týmy a ve velmi silné konkurenci se oběma týmům herně nadmíru dařilo. Na všech hráčích bylo patrné zlepšení oproti začátku sezóny, ale především obrovská bojovnost a chuť hrát. "A" tým odehrál několik vyrovnaných utkání, ve kterých díky skvělé obraně dokázal udržet skóre ve svůj prospěch. Během celého turnaje tak našlo "Áčko" přemožitele pouze v týmu z Říčan a obsadilo tím skvělé druhé místo.


Druhý tým se výsledkově neprosadil tak výrazně, ovšem i přesto se prezentoval kvalitní obranou a dokázal odehrát několik vyrovnaných utkání se silnými soupeři v podobě "A" týmů tradičních klubů. Všem zúčastněným patří obrovské díky za důstojnou reprezentaci klubu.


U12: Olomouc Rugby Festival - 7. místo

Reportáž (Filip Klein): U Víkendu se kategorie U8-U12 vydali do Olomouce. Kategorie U12 bojovala ve velmi dobře obsazené skupině 14ti týmů. Díky jedné pětce se nám nepodařilo postoupit ze skupiny do bojů o nejvyšší příčky a v této kategorii skončil tým U12 na krásném 7. místě. Poslední utkání o 7. místo jsme vyhráli nad Zlínem, který nás výškově i váhově převyšoval. Herně už nikoliv. Všem reprezentantům Pragovky děkujeme a těšíme se na další domácí turnaj.


Další fotografie: Mirek Jančík (Olomouc)


U14: Turnaj X Rugby Čechy

Čekáme na fotografie a reportáže.



U16: Turnaj X Rugby Čechy

Reportáž (Alistair Roffey): Na nedělním turnaji byla skvělá účast mezi hráči Pragy, díky čemuž jsme mohli společně s plzeňským klubem postavit dva týmy. Zahrál si každý.


Praga „A“ začala pomalu proti silnému týmu RC Říčany. Ve druhé polovině už naši předvedli řadu dovedností, které se naučili na tréninku, nicméně rozdíl byl příliš velký na to, abychom Říčanům stačili.


Ve druhém zápase proti hostitelům RC Sparta Praha si Praga vedla velmi dobře. Komunikace byla vynikající a Praga zaznamenala několik krásných pětek. Některé skládky jsme propásli, ale celkově byl výkon výborný a Praga si vítězství zasloužila.


Ve finálovém zápase proti silné Tatře Praga A opět ukázala hodně elánu. Komunikace byla dobrá a úsilí velmi vysoké. Na vítězství to bohužel nestačilo, přesto je zlepšení Pragy jasně vidět. Jen před měsícem jsme v turnaji X rugby prohráli s Tatrou o 70 bodů.


Praga B začala turnaj pomaleji, protože se tým musel sehrát s hráči, kteří se přidali z RC Plzeň. Netrvalo dlouho a také předváděli natrénované dovednosti. Viděli jsme vynikající individuální výkony a zlepšení, i když nám chyběla týmová hra.


Je dobré vidět, že se hráči zlepšují s větším tréninkem. Další tréninky v úterý a ve čtvrtek budou důležité před sobotním zápasem proti RC Dragon Brno.




U19: Turnaj X Rugby Čechy

Čekáme na fotografie a reportáže.

bottom of page