top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Usnesení VV RC Praga ohledně příspěvků za jaro 2020



Rugby Club Praga Praha v souladu s nařízením vlády ČR odvolal veškeré sportovní a společenské akce, počínaje 12. březnem 2020. V důsledku toho týmy Pragy absolvovaly pouze zimní přípravu, byla zrušena soustředění, tréninky a na neurčito byla odložena i všechna utkání a turnaje. I přes tuto situaci klub neplánuje plošné navrácení členských příspěvků za jarní část sezóny roku 2020.


Usnesl se tak výkonný výbor klubu během videokonference, která proběhla 31. března. Výbor toto rozhodnutí zdůvodňuje přetrvávajícími náklady na údržbu areálu a na dokončení probíhajících investičních projektů, které byly započaty ještě před vypuknutím opatření souvisejících s onemocněním COVID-19. Konkrétně se jedná například o pronájmy za sportoviště využitá v období leden-březen, údržbu trávníku, rekonstrukci baru, výstavbu nových střídaček nebo dokončení venkovní posilovny.


Vedle členských příspěvků jsou významnými příjmy klubu také veřejné granty a sponzorské dary. Avšak s ohledem na vzrůstající ekonomickou nejistotu a riziko případného krácení dotací a sponzorských darů, členské příspěvky představují stěžejní zdroj příjmů.


V případě členů, kteří se v důsledku vládních opatření dostaly do finanční tísně, bude případné navrácení příspěvků řešeno individuálně.


Děkujeme za pochopení a Vaší podporu. Přejeme všem hlavně zdraví a pohodu.


VV RC Praga Praha

bottom of page