top of page
  • Obrázek autoraAlistair Roffey

U16: Zlín/Olomouc - Praga 7:57



"Šestnáctka" Pragovky podala na Moravě velice přesvědčivý výkon a zvítězila počtvrté v řadě. Po dlouhé cestě vlakem by se dalo očekávat, že hráči Pragy budou trochu zpomalení, ale tak se nestalo. Po kvalitní rozcvičce se naplno pustili do soupeře, kterému rozhodně nechyběl ragbyový um. Výsledek tohoto utkání ukazuje, jaký pokrok tým udělal - ještě v září 2021 Pragovka tohoto soupeře pokořila jen těsně.


První půlka utkání nebyla příliš plynulá. Oběma týmům se nedařilo v mlýnech a autech, k čemuž přispěl i přísný metr pana rozhodčího. Jakmile se však míč dostal k útočníkům Pragy, pětky přicházeli, zejména od rozběhnutého Václava Čápa. To umožnilo i excelentní čištění v podání Michala Holého, který by zajisté uvítal větší podporu od spoluhráčů. S rostoucím sebevědomí týmu se pak další pětky jen hrnuly.


Praga však nedominovala v celém zápase. Zlín / Olomouc se vrátli do hry v druhém poločase. Během té doby bylo radost pozorovat, jak dobře si hráči Pragy osvojili obranný systém. Z individualit stojí za zmínku Kryštof Uchytil, který kvalitně bránil po celé utkání. Hráči domácího společenství, vystaveni tvrdé obraně Pragy, neudrželi své odhodlání a postupně začali ztrácet míč. Pragovka pak ukázala svou útočnou sílu. Pohyb vpřed šel jak přes útočníky, tak i rojníky. Jan Heller, Martin Petříček a Martin Škop patřili mezi úspěšné nosiče míčů. V důsledku se domácímu týmu podařilo položit pouze jednu pětku, a to z úniku po vypíchnutí přihrávky Pragy, jejíž útočníci se pokusili o sehrání náročnější kombinace. Důležité je, že se o to pokusili!


Všichni hráči Pragy se v utkání snažili a příkladně využívali, co se naučili v tréninku. Před námi jsou teď těžší výzvy a proto je potřeba vytrvat v tréninku a pořád se zlepšovat. Gratulace hráčům ke splnění cíle, který jsme si vytyčili ve workshopu. Dalším cílem je zůstat neporaženi do konce sezóny.


Z anglického originálu volně přeložil Jiří Boháček.

bottom of page