top of page
  • Obrázek autoraAlistair Roffey

U16: Tatra "B" - Praga 17-46

Aktualizováno: 12. 10. 2022


Šestnáctka Pragovky dominovala v sobotním utkání a plně si zasloužila vítězství, ve kterém tak trochu nešťastně obdržela 17 bodů. Na Tatře se nikdy nevyhrává snadno a toto vítězství dokazuje, jak silný je náš tým, když ve hře využije svůj potenciál naplno.


Praga se kvalitně rozehřála a rozcvičila, aby pak velmi dobře vstoupila do utkání. Předvedla řadu fází s míčem, ač nějakou dobu bez bodů. Konečně když se míč dostal do útoku, dostavily se i pětky. Zadní trojka (křídla a zádak) ve složení Ben Berka, Honza Panuš a Pavel Šťastný předvedla povedené kombinace, kličky, sílu v kontaktu a zdařilé offloady. Toto by však nebylo možné bez excelentní práce roje, zejména výkonu Jakuba Garaje, který pro svůj tým získal mnoho metrů. Šimon Tesař byl zase viditelný nejen v autech, ale odvedl i mnoho práce v dalších částech hřiště. V poločase Praga vedla 22:0.


Výzvou druhého poločasu bylo zvítězit v druhé půli a udržet čisté konto. Praga svým výkonem navázala na úspěšnou první půli. Její hráči však měli smůlu, když rozhodčí dvěma rozhodnutími pomohl Tatře k položení dvou pětek. Obrana našeho týmu se velice zlepšila, ale zajisté ji můžeme posunout ještě dál. Útočná hra byla znovu senzační a Marek Ruso odehrál další fantastické utkání. S přibývající únavou Tatry se nedařilo bránit Markovým náběhům s míčem, které končily položenými pětkami. Alex Malý a Lukáš Valchař se zlepšují a ještě se zlepší s přibývajícím tréninkem.


Martin Koťátko držel soupeře pod tlakem při mlýnech a obecně odvedl kvalitní službu své útokové spojce. V druhé půlce se šance předvést útočnou hru chopili Tadeáš Skřipský, Max Poláček a Jiří Kučera. Tadeáš ukázal skvělý side-step, Max rovné náběhy a Jirka pěkné přihrávky ve skládce.


Tým se mohl pyšnit skvělým kolektivním výkonem a je velice těžké určit toho nejlepšího hráče v utkání. Za výkony předvedené v tomto i minulých týdnech si to zaslouží Marek Ruso. Gratulace všem hráčům, kteří se podíleli na vítězství- laťku jste nastavili vysoko. Pojďme ji překonat už v trénincích během tohoto týdne!


Autorem článku je Alistair Roffey, trenér kategorie U16. Z angličtiny volně přeložil Jiří Boháček.


Fotografie od Martina Koťátka jsou na webu Zonerama.

bottom of page