top of page
  • Obrázek autoraAlistair Roffey

U16: Praga zdolala Olymp


Tým Pragy kategorie U16 zvítězil v sobotním utkání proti Olympu. Až do poslední desetiminutovky se jednalo o vyrovnaný zápas, který v závěru rozhodla úspěšně prokopnutá pětka v podání Pragy. Utkání bylo nervózní a plné chyb z obou stran, čemuž nepomohl ani mokrý trávník, kvůli kterému míče pěkně klouzaly. Praga však byla zajisté lepším týmem a vyhrála zaslouženě.


Praga započala utkání dobře. Předvedla nově nacvičenou útočnou hru, již bylo radost sledovat. Hra roje a útoku byly dobře sladěná, Praga postupovala a držela míč po mnoho fází, které nakonec vyústily ve dvě pětky. Bohužel, hráči Pragy jako by si mysleli, že utkání se již vyhraje samo. Olymp se díky tomu dostal snadno zpátky do hry. Pragovka ztrácela míče v rucku, její hráči se do nich zapojovali příliš vysoko a tím byli jednoduše odtlačeni. Rychlost vybíhání v obraně byla nedostatečná a následující minuté skládky umožnily Olympu položit dvě pětky s prokopem. Pragovce se podařilo ještě před koncem poločasu položit, díky čemuž se dohrávalo za stavu 17:14 z pohledu Pragy.


Druhý poločas byl velice nervózní záležitostí. Obě strany chybovali a ani jedna nepředváděla chuť po vítěství. Nakonec to byla neuvěřitelá pětka v podání Lukáše Valchaře, která utkání rozhodla. Lukášovi se parádně podařilo zblokovat výkop soupeře z brankové čáry a skórovat. Když se mu ještě podaří zapracovat na fyzičce, bude velmi dobrým hráčem. Jan Panuš odehrál vynikající utkání na zadákovi. Z protiútoků po odkopech soupeře se mu podařilo pro svůj tým získat mnoho metrů. Benedikt Berka se opravdu zlepšuje v jeho útočné hře. Max Poláček ukázal, jak celý tým může posunout, když běží rovně. V roji to byl Marek Ruso, který odehrál bezvadný zápas a položil dvě pětky - velký silák při průchodu obranou, pro Pragovku je velkým příslibem. Jakub Galaj a Arzen Halčín měli sice dobré momenty, ale byly to jen momenty. Musí je předvádět po celých 60 minut.


Gratulace k vítězství! Nicméně, je stále na čem pracovat. Rychlost vybíhání v obraně a postavení v rucku by měli být naše priority na tréninku v tomto týdnu. Dobrá práce, pojďme se zlepšovat, mužem utkání byl Honza Panuš.


Autorem je Alistair Roffey, trenér kategorie U16. Z anglického originálu volně přeložil Jiří Boháček.


Fotoalbum z utkání od Martina Koťátka zde.

bottom of page