top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Těšit se můžeme na mladíky. Pragu čeká vstup do pohárové soutěže.


V sobotu od 14:00 nastoupí A tým Pragy k úvodnímu utkání soutěže Pohár XV. Hned prvním soupeřem „medvědů“ bude jejich vysočanský rival ze Sparty. Jak probíhala příprava a s jakým týmem nastoupí Praga do podzimní soutěže, na to jsme se ptali trenéra Romana Šustera.


„Příprava proběhla relativně dobře, odehráli jsme dvě přátelská utkání a podařilo se nám do týmu zařadit nové kluky, kteří přišli z juniorky. Ten hlavní test, který nám řekne, jak dobře jsme připraveni, přijde teď v sobotu,“ vyhlíží vysočanské derby Roman Šuster.


Právě to, jakým způsobem se mladíci Pragy etablovali v seniorském výběru je to hlavní, z čeho má kouč Pragy radost. „Mladí kluci, co přijdou z osmnáctek, jsou hlavními posilami. Zdali kádr posílí někdo další je otázka, pro mě budou každopádně junioři ty hlavní hvězdy pro tento podzim,“ odpovídá zkušený trenér a zároveň nový sportovní ředitel českého ragby na otázku ohledně letních posil.


Pokračovat dle plánu by měl i realizační tým. Hlavním trenérem bude i nadále Ntando „Biza“ Manyosha, který by se měl každým dnem vrátit z Jižní Afriky, kam z rodinných důvodů odcestoval. Jeho asistenty potom Antonín Brabec – trenér pro útok – a právě Roman Šuster – trenér pro roj. Trenérskou čtveřici pak uzavírá Václav Pokorný, který se bude starat o hráčskou kondici.


„Je to derby, důležitý zápas a ideální by bylo zvítězit – cíl je vyhrát,“ uzavírá s nadějí krátký rozhovor Roman Šuster a tím i zve fanoušky Pragy do Podvinného mlýna, kde Praga v sobotu od 14:00 vstoupí do podzimní části letošní sezóny. V rámci nejvyšší pohárové skupiny A se Praga utká 26. srpna doma s Říčany a 1. září na Smíchově proti domácí Tatře.

bottom of page