top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Tým seniorů má nového hlavního trenéra

Aktualizováno: 14. 2. 2022


V úterý, 1. února 2022 sehrál tým seniorů své první přípravné utkání. Za arktických podmínek se na národním ragbyovém stadionu Markéta muži Pragy utkali s výběrem smíchovské Tatry. Utkání bylo zároveň prvním setkáním mužstva se svým novým, hlavním trenérem. Tím se stal Ntando Manyosha, který vešel do povědomí pod přezdívkou "Biza".


Čtyřicetiletý Biza je původem z Jižní Afriky a přichází do Prahy trošku překvapivě ze severu. Konkrétně z Litvy, kde od roku 2014 vedl místní reprezentaci. V letech 2014 až 2018 rovněž působil jako sportovní ředitel litevské ragbyové unie. Podle veřejně dostupných údajů Biza v rámci své hráčské kariéry účinkoval v mládežnických týmech Durban Sharks a jako senior v klubu Border Bulldogs, který hraje nejvyšší soutěž v Jižní Africe. Do povědomí české ragbyové veřejnosti se mohl poprvé dostat v minulém roce, kdy byl jedním z vedoucích Profi kempu. Více informací o Bizovi přineseme v připravovaném rozhovoru, který brzy vyjde jako samostatný článek na našem webu.


Alespoň do konce jarní části sezóny 2022 bude Bizovi k dispozici dosavadní trenérské trio ve složení Roman Šuster, Michal Kinter a Pavel "Varda" Šťastný ml. Složení trenérského týmu pro podzimní část sezóny bude oznámeno později. Kromě vedení seniorského týmu mužů bude Biza v Pragovce působit i jako šéftrenér klubu. Jeho úkolem tak bude i koordinace a dohled na tréninkovým procesem klubu. Bizovo jmenování je součástí balíčku několika dalších změn v rámci sportovního úseku, které budou rovněž komunikovány později.


Bizovi tímto přejeme na Pragovce úspěšný start a děkujeme dosavadnímu trenérskému triu za vykonanou práci.

bottom of page