top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Specializované tréninky béčka od 17. srpna

Dosud trénovali všichni hráči spadající do seniorské kategorie společně. Z důvodů zvyšujících se výkonnostních požadavků na „áčko“, příchodu mladých nadějí z juniorské kategorie a očekávanému přílivu zájemců o ragby během Mistrovství světa budou mít „béčkaři“ vyhrazenu část čtvrtečních tréninků pro sebe.


Cílem bude vytvořit podmínky, v rámci kterých budou hráči moci pracovat na svých dovednostech, připravovat se na pozdější přesun k výkonnostnímu ragby a vytvořít základ pravidelně hrajícího záložního týmu. Naopak hráči z A týmu se budou plně soustředit na sladění pokročilejších herních prvků.


„Zábava, dřina a bezpečí. O tom především by měly být tréninky béčka,“ komentoval záměr sportovní ředitel Pragy Pavel Syrový, který pro vedení těchto tréninků angažoval již bývalého hráče Pragy, Jiřího Boháčka.


„Přijít do áčka a úspěšně se do něj začlenit není vždy jednoduché. Vyšší nároky můžou odradit řadu kluků, kteří by se do něj mohli dostat později anebo by z nich byli třeba dobří trenéři, dobrovolníci, případně hobby ragbisté. Zvláštní péče o tyto kluky mi proto dává smysl,“ osvětluje svou motivaci pro práci s B týmem Boháček.


Důležitou součástí týmu zajišťující čtvrteční tréninky B týmu bude i Aleš Skála, který se k ragby hráčsky dostal až po čtyřicítce. Jako hráč a manažer druhého týmu Pragy se teď zejména stará o dostatečnou docházku ze strany hráčů.


„Je řada kluků, kteří s ragby skončili, protože už nestačili. Řada z nich teď zvažuje návrat. Ale známe to, slibem nezarmoutíš,“ popisuje s úsměvem svá reálná očekávání charismatický bankéř Skála.


Áčku začíná pohárová soutěž již 19. srpna. V akci samozřejmě uvidíme i béčko, start jejich soutěže však ještě bude potvrzen. Kromě „cvičiště“ tak budou mít béčkaři i možnost okusit ragbyové „bojiště“.


Pokud vám již bylo 18 a rádi byste si ragby vyzkoušeli, ozvěte se Aleši Skálovi (605 236 556), anebo rovnou přijďte – ve čtvrtek v 18:40 na Pragovku. První trénink béčka proběhne 17. srpna.

bottom of page