top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Přijďte na srážku medvěda s bizonem. Vstupné dobrovolné.

Do výkopu závěrečného utkání Pragy v letošní extraligové sezóně zbývají hodiny. Po slabém začátku se Medvědům postupně podařilo stabilizovat svůj výkon, aby si v závěru připsali tři důležitá vítězství. K definitivnímu zajištění Extraligy pro rok 2024 však zbývá ještě jeden krok. Praga musí porazit ragbisty z Přelouče.


Během dnešního dne byla odtajněna sestava domácí Pragy pro zítřejší utkání. Praga by se měla představit v silné sestavě, ve které nebudou chybět ani kapitán národního týmu Dan Hošek nebo třeba jihoafričani „Soso“ Mqalo a „London“ Mkhwakhwi. V sestavě kapitána Matrase se objeví ale i několik navrátilců z marodky. Na tříčtvrtce uvidíme tvrďáka Kubu Žaluda a na mlynáři Michala Nováka. Ze sestavy je vidět, že trenéři nechtějí v duelu týmů s chlupatými savci ve znaku ponechat nic náhodě.


Ačkoli v době uzávěrky tohoto článku nebyla k dispozici patnáctka přeloučského týmu, můžeme předpokládat, že fanoušek Pragy uvidí v černo-modrém dresu dvě velmi známé tváře. Lídrem týmu je útočník národního týmu Honza Čížek, který jednu sezónu počátkem desátých let odehrál za Pragovku. V černo-žlutém dresu jsme v minulosti mohli vidět i silného pilíře Přelouče Davida Staňka. V týmu bizonů najdeme řadu dalších osobností, které tento rok vytvořili partičku, co vybojovala druhé místo v 1. lize. Zdali jejich výkon bude stačit na vítězství a následný postup do Extraligy, na to si budeme muset počkat do zítřka. Papírovým favoritem je spíše domácí Praga.


Utkání bude unikátní i skutečností, že na lavičce A týmu Pragy uvidíme na nějakou dobu naposledy trenéry roje Pavla „Vardu“ Šťastného ml. a Michala Kintera. Je jisté, že i pro ně domácí borci odvedou na hřišti maximum.


Doplňujeme, že zítřejší utkání začíná v 11:00, pískat ho bude Ondřej Fořt za asistence pánů Heřmana a Cabrery. Vstupné je dobrovolné.




bottom of page