top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Pragovácká stopa v anketě Ragbista roku


Tak jako většina událostí letošního jara, i vyhlášení ankety Ragbista roku 2019 proběhlo ve speciálním režimu. Pragovka měla mezi oceněnými letos velmi silné zastoupení a tímto bych chtěli oceněným pogratulovat a poděkovat za odvedenou práci.


Začněme hlavní kategorií "Ragbista roku 2019", ve které se na fantastické druhé příčce umístil Dan Hošek. Hráč, který během podzimu 2019 odcestoval studijně do Anglie, patří již k tradičním oporám reprezentace, která je známa velmi kvalitními výkony ve všech třech poločasech.


Mezi vítězi dalších kategorií se objevili dva Pragováci. Roman Šuster znovu dominoval v anketě Klubový trenér a rovněž si odnesl i druhé místo v kategorii reprezentačních trenérů, za svůj debut u mládežnického národního týmu.


Rusovlasé duo Hopp-Froněk ovládlo anketu nejlepších sedmičkářů. Matyáš Hopp se stal vítězem a završil tak úspěšný rok 2019, během kterého byl oceněn i jako nejlepší ragbista Dukly. Z Irska se navrátivší Albert Aaron Froněk si odnesl pomyslnou stříbrnou placku.


Pragovka nakonec bodovala i v oceněních pro talenty. V kategorii do 16 let se na podium dostal Tomáš Petříček, kterého určitě znáte z náborové kampaně Pragovky. Kromě vystupování na kameru projevuje i zdatnost při ragby, což odborná veřejnost ocenila třetím místem ve zmiňované kategorii.


Všem oceněným, jejich trenérům a poskytovatelům zázemí proto ještě jednou gratulujeme a jménem Pragy i děkujeme za výbornou reprezentaci oddílu.


bottom of page