top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Pragovce nestačil dvacetibodový náskok a podlehla Spartě


Během minulého kola se Říčanům podařilo, jako prvnímu týmu po dvou letech, pokořit Spartu. Pragovka k tomu dneska neměla daleko. Ale nepodařilo se a Vysočanský pohár tak zůstává i nadále na Spartě.


Vše se přitom dlouho pro Pragu odvíjelo velmi slibně. První poločas vyhrála poměrem 13:0, když pětku položili Malý a Žalud. Malý ještě přidal v poslední minutě prvního dějství trestný kop a přičteme-li k tomu skutečnost, že byl vykázán sparťanský Klika, odchod do kabin musel být pro hráče Pragy fantastický. Hned v začátku druhé půle "zmar" Sparty vyvrcholil, když hráči Pragy zblokovali obranný výkop Vokrouhlíka a Matras přiklepl odskočený míč. Praga po následné úspěšné konverzi vedla na hřišti Sparty již 20:0! Ale do konce zbývalo stále 35 minut.


A během nich se Sparta zmohla na velký "come back". "Rudí" poprvé snížili v minutě 57., kdy zakončoval Fortuin. V 70. minutě přidal další pětku Hřebačka. V obou případech se Vokrouhlík z konverze nemýlil. Praga tak stále vedla, ale již pouze 20:14. Pouhých pět minut před koncem potom přišla osudová, trestná pětka, díky které se Sparta dostala do vedení o jeden bod. Skóre 21:14 pak už Medvědi z Pragovky nezvrátili, a kromě očí pro pláč si tak z Podvinného mlýnu odváží alespoň jeden bod za prohru o méně než sedm bodů.


Další v pořadí soupeřů je Tatra, s kterou se Praga střetne v sobotu 26. září od 14.00 na Pragovce. Po něm by měl následovat i souboj "B" týmů. Uvítáme Vaši podporu!


bottom of page