top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Praga začíná pohárovou pouť na Tatře

Zítra od 11.00 sehrají ragbisté Pragy své první utkání v podzimní pohárové soutěži. Zápas s Tatrou se bude hrát na hřišti hostí, tedy na Smíchově. Kromě smíchovských kobylek čekají Pragu na úvod také Říčany doma (10. září) a Sparta na hřišti v Podvinní (24. září). Po odehrání úvodních tří kol dojde k přelosování a dalším, pohárovým utkáním.


Muži Pragy nastupují do podzimní části sezóny již plně pod vedením Jihoafričana Ntanda Manoyshi. Ten se k týmu připojil již na jaře a během léta došlo k předání pomyslného "štafetového kolíku" od Romana Šustera, který se v "A" týmu bude nadále starat o organizační záležitosti. Trenéři specializující se na roj, Kinter a Šťastný, stejně jako kondiční specialista Pokorný, u mužů zůstávají.


Tým se staronovým realizačním týmem minulý týden absolvoval soustředění v Kunžaku. Třídenní intenzivní program byl završen sparingem s Tatrou a přátelským utkáním s Říčany. Náročné tréninky pokračovali i před plánovaným zítřejším utkáním a tvrdé práce bude zapotřebí i nadále. Tým bude pro nadcházející boje oslaben o trojici reprezntantů, kapitána reprezentace XV Dana Hoška, kapitána národního týmu 7's Matyáše Hoppa a Alberta Froňka. Hošek s Froňkem odcházejí na zkušenou do Irska, Hopp potom studijně do Itálie, kde bude oblékat dres místního klubu CUS Milano.

Petr Čížek a Tomáš Matras po utkání s Říčany na fotbalovém svatostánku v Kunžaku.

bottom of page