top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Praga získala Letní pohár XV

Aktualizováno: 22. 6. 2021



Jediná jarní soutěž v patnáctkovém ragby hraná v Česku po dnešku zná svého vítěze. S velikou radostí můžeme prohlásit, že se jím po výhře 37:12 nad Tatrou stala naše Pragovka!


Třetí kolo soutěže vidělo tři utkání, ve kterých se hrálo o konečné umístění. Praga, jako jediný neporažený tým, na své půdě přivítala ve finále Tatru.


Hrálo se od 13:00 za slunečného a velmi horkého počasí. Oba týmy byly oslabeny o reprezentanty, kteří se účastnili právě probíhajícího turnaje v ragby 7's v chorvatském Záhřebu. Nutnost improvizovat v sestavě byla znát hlavně v případě Tatry, kdy se v černém dresu objevilo několik hráčských legend dní minulých, jmenovitě Antonín Brabec a Filip Vacek.


Lepší vstup do zápasu měla Pragovka. Během první půlhodiny si Medvědi vybudovali náskok 13:0 (pětky Beliakov, Náse, TK Čížek), přičemž měli míč většinu času pod kontrolou. Tatra snížila až po vypíchnutí přihrávky Pragy ve 30. minutě. O zbytek bodů v prvním dějství se však znovu postarali hráči s medvědem na hrudi, pokládal Forst a kopal Čížek. Poločas skončil za stavu 23:7.


V úvodu druhého dějství se Tatře podařilo využít hru svého nebezpečného útoku a po pětce Ficka znovu snížila na 23:12. Pragovka ale drama nepřipustila. Hrála trpělivě a přidávala další body, zejména prostřednictvím trestných kopů v podání na útokovce hrajícího Petra Čížka, kterému se navíc podařilo položit i jednu pětku. Ke konci utkání se do hry dostala celá lavička Pragy, a občerstvený tým si pohlídal vedení. Rozhodčí Tůma ukončil utkání za stavu 37:12 pro Pragu, a kapitán domácích Matras tak mohl společně se zbytkem týmu převzít trofej pro vítěze Letního poháru XV.


Jarní část sezóny bude zakončena Mistrovstvím ČR v sedmičkovém ragby, ke kterému dojde během příštího víkendu 26.-27. června na stadionu Markéta.


Sestava Pragy: Matras (c) - Novák M. - Novotný, Klein - Diviš, Boháček - Charvát - Náse, Bartůněk - Čížek, Žalud - Chupík, Forst - Malý - Beliakov.

Lavička: Král, Zeman, Vaniščák, Pešek, Lištvan, Baňka, Linskey a Petrovič.

Realizační tým: Šuster, Kinter, Šťastný (trenéři), Eva Stibor (fyzio), Skotnický (Obscurus) a Hrníčko (voda).


Foto: Petr Skála

bottom of page