top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Praga vybojovala pět bodů v Brně!

Aktualizováno: 3. 4. 2022


Vítězná byla cesta ragbistů Pragy do Brna, kam se vydali netradičně již v pátek večer, aby se mohli aklimatizovat a podat co nejlepší výkon v důležitém utkání. Cíl zisku plného počtu bodů byl splněn. Utkání hrané v sobotu skončílo 13:27 z pohledu domácího Dragonu.


Ačkoliv konec března byl ve znamení sluníčka a teplot atakujících přes den i 20 °C, první dubnový víkend připomínal spíše nedávnou zimu. Teploty po celé České republice se pohybovaly kolem nuly a na několika místech dokonce sněžilo. V Brně nebylo o moc lépe. Zimou zkřehlé ruce se dopouštěly řady předhozů na obou stranách a hra byla proto dost kouskovaná. První body padly z trestných kopů na obou stranách. Stav 3:3 se dočkal změny až zhruba ve třicáté minutě hry po sérii akcí "pick'n'go" v podání Pragy. Na jejich konci byl Gustav Pešek, a Praga se dostala do vedení 3:8. Za tohoto stavu skončil první poločas.


Ve druhém poločase Praga hlídala svůj náskok. V 50. minutě pokládal oceněním Ragbista roku ověnčený Dan Hošek. Po úspěšném prokopnutí Čížka 3:14. Poslední dvacetminutovka utkání byla potom na body nejbohatší. Dragonu se podařilo nastřádat 10 bodů, ale Praga měla vývoj stále pod kontrolou. Sama položila dvě další pětky zajišťující bonusový bod do tabulky a zvítězila poměrem 13:27.


V dalším kole se Pragovka střetně s dosavadním suverénem - mužstvem Říčan. Říčanům se podařilo porazit dalšího těžkého soupeře, tentokrát Spartu, a na hřiště Pragy tak přijede jako jednoznačný favorit. Praga bude mít však výhodu domácího prostředí a do její sestavy se snad vrátí někteří ze současně zraněných hráčů.


Sestava Pragy v zápase proti Dragonu

Základní XV: Král - Lištvan - Klein, Lach - Pešek, Charvát A. - Hošek - Náse, Petříček - Čížek, Hopp - Bartůněk, Malý - Froněk - Chupík.

Lavička: Šuster, Zeman, Novotný, Baňka, Bonetti, Adde, Beljakov a Skotnický.

Realizační tým: Manyosha, Šuster, Kinter a Šťastný (trenéři).


Fotogalerie (David Kostelka):


bottom of page