top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Praga v Poháru na konečném pátem místě


Poslední soutěžní utkání letošního podzimu odehrálo áčko Pragy v pátek, 13. října proti Petrovicím. V historicky prvním domácím utkání za umělého osvětlení se medvědům vydařila odveta semifinále, když svého soupeře porazila 61:0.


Následovat mělo finálové kolo a závěrečné utkání proti Vyškovu na domácí půdě o Pohár pro vítěze skupiny B. Mělo k němu dojít v sobotu 21. října, nicméně soupeř z Vyškova pro nedostatečný počet hráčů nedorazil. Navíc ani neprojevil zájem o sehrání utkání v náhradním termínu, a tak bylo utkání kontumováno ve prospěch Pragy.


Svou soutěžní derniéru mělo i pragovácké béčko. To vyrazilo na finálový turnaj hraný 15. října ve velmi skromném počtu. V semifinále rozvojové větve Poháru utrpělo porážku 7:57 od ragbistů z Plzně, a v boji o závěrečné místo pak podlehlo 7:29 pražskému Olympu. Putování podzimní soutěží tak naši "béčkaři" zakončili na 4. místě.


Naše ragbisté budou k vidění i během listopadu a to ve výběrech českého národního týmu mužů (Hošek, Novotný, Král a Hopp + trenér Manyosha), v dresu Bohemia Rugby Warriors (Klein a Zeman + trenér Brabec), v mládežnických reprezentacích U18 a U20 (trenér Šuster) a v regionálním výběru Čech (definitivní nominace budou oznámeny).


Fotografie: Večerní utkání proti Petrovicím se těšilo slušné divácké návštěvě.

bottom of page