top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Praga spustí sportovní centrum mládeže


Nedávné úspěchy mužské reprezentace v sedmičkovém ragby mimo jiné ukázali, že zvýšená tréninková zátěž a souhra nesou ovoce. V případě národního týmu 7’s mluvíme o projektu Dukla, v rámci kterého nejtalentovanější hráči Česka mají k dispozici profesionální zázemí a společné tréninkové jednotky nad rámec těch klubových.


Na české klubové špičce dochází k podobnému trendu i uvnitř klubů. Zakládají se tzv. sportovní centra mládeže (SCM), v jejichž rámci mají mladí a talentovaní hráči možnost rozšířit a zkvalitnit svou sportovní přípravu. S potěšením můžeme oznámit, že mezi tuto elitu se od 1. září 2021 přidá i Pragovka.


„RC Praga Praha chce spustit tento projekt, protože cítíme nutnost dopřát hráčům rozšíření sportovní přípravy a vylepšení tréninkového procesu. Projekt bude určen pro všechny hráče kategorií U14-U23, kteří mají snahu a potenciál.“ vysvětlil Roman Šuster, který v klubu působí jako manažer rozvoje a trenér „A“ týmu. Zároveň zdůraznil, že ačkoliv nařízení České ragbyové unie kluby vede k nominacím do SCM na základě výsledků testů, Praga chce dát možnost zapojit se všem, kteří budou mít chuť více trénovat, a tím se i zlepšovat.


Věříme, že tento krok povede dlouhodobě ke zvýšení kvality nejen Pragováckého, ale i českého ragby, a zároveň mladým hráčům napomůže v cestě za profesionálním ragby.

bottom of page