top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Praga si připsala první vítězství


Ani třetí hrací den Extraligy se neobešel bez zimního počasí. Co se však změnilo byla spokojenost Pragovky s výsledkem. V letošní premiéře na domácím hřišti Praga porazila Slavii a za vítězství se čtyřma pokládkama si připsala prvních pět bodů do tabulky.


Utkání přitom začalo hrozivě. Slavia se dostala do vedení hned v první minutě poměrně lacinou pětkou. Praga se ale brzy vzpamatovala. Na 5:5 srovnával Dan Hošek, kapitán českého národního týmu, který poprvé posílil svůj mateřský tým po návratu z Irska. Čížek se nemýlil z kopu po pětce a vedení domácí Pragovky navýšil Hrníčko. Praga šla do vedení 13:5 a oslabená o jednoho hráče, když rozhodčí Tůma na 10 minut vykázal posledně jmenovaného hráče domácích.


Navzdory početnímu oslabení se Pragovce podařilo skórovat i krátce po výměně stran. Hošek přidal druhou pětku, v minutě 52. vedla provinění Slavie k trestné pětce a nezastavitelný vazač Pragy zkompletovat hattrick v 57. minutě, kdy se Praga dostala do vedení už 29:5.


Soustředění Pragy následně trochu polevilo. V 63. minutě obdržela pětku během přesilovky a na 29:15 snížil v 68. minutě "sešívaný" Hora. Na nebezpečně vysoký krevní tlak domácích fandů to už ale nestačilo. Žádné další body do konce utkání již nepadly, a tak měl kotel žluto-černých fanoušků důvod k oslavám.


Praga porazila Slavii posílenou o velmi dobře hrající gruzínské hráče, a tím přetrhla sérii dvou proher. Příští víkend je volný a 25. března Praga odcestuje do Říčan, kde se utká s místním mistrovským celkem.


Sestava Pragy

Základní XV: Matras (C) - Král - Novotný, Lach - Klein, Chupík - Hošek - Náse, Petříček - Čížek, Skotnický - Hrníčko, Brůžek, Nkoane, Bartůněk.

Lavička: Zeman, Boháč, Vaniščák, Pešek, Kotěšovský, Baňka, Petrouš a Brabec.

Realizační tým: Manyosha, Kinter, Šťastný, Pokorný (trenéři), Šuster (vedoucí týmu) a Stibor (fyzio).

bottom of page