top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Praga podlehla Tatře 19:40

Pokud bychom chtěli vystihnout dnešní utkání 1. ligy mezi Pragou a Tatrou několika klíčovými výrazy, mohly by to být "zima", "zranění" a "prázdné ochozy". Po babím létu, které jsme si mohli v Praze užívat ještě během většiny uplynulého týdne totiž přišlo deštivých a větrných 8°C. Počasí obzvlášť nepříjemné, pokud se utkání na 25 minut přeruší kvůli vjezdu sanitky na hrací plochu. Celkem tři hráči Pragy byli v důsledku zranění utrpěného během utkání nuceni navštívit nemocnici. Obětí ušetřena nebyla ani Tatra. To vše za přítomnosti necelé padesátky diváků, jejichž počet byl regulován z důvodů nařízení Ministerstva zdravotnictví.


Po sportovní stránce zápas svým průběhem připomínal vysočanské derby hrané během minulé soboty. Byla to Pragovky, která se ujala vedení. Z protlačovaného míče po autu pokládal během 5. minuty Michal Novák. O snížení se za Tatru postaral rovněž hráč hrající na postu mlynáře, Matouš Hodek. V 26. minutě tak 7:5 pro Pragu. Praga navýšila z trestné pětky, kterou rozhodčí Tůma udělil v minutě 33., ale Tatře se opět podařilo bodově dotáhnout, když v samotném závěru první půle pokládal po rychlém rozehrání trestného kopu Lukáš Honner. Poločas skončil za stavu 14:12 pro Pragu.


Lepší vstup do druhé čtyřicetiminutovky měli hosté. Po pěti minutách hry pokládal Radim Hutník (14:19). V minutě 56. se Tatře podařilo vedení navýšit, když čtvrtou pětku zajišťující "kobylkám" bonusový bod zaznamenal Daniel Rygl. Bylo to právě po této pětce, kdy byl zápas na delší dobu přerušen, aby mohl být s úrazem hlavy naložen a odvezen zadák domácího týmu Adam Hrníčko. K němu do sanitky se přidal s podezřením na otřes mozku i Dan Hošek.


Hra byla "restartována" až po nějakých 25 minutách. Tatra potvrdila svou převahu v druhé půli pětkou Karla Berounského (60. minuta, stav 14:33). Zanedlouho měla Pragovka možnost hrát 5 minut přesilovou hru patnáct proti třinácti hráčům, přičemž právě druhá žlutá karta byla udělena za vysokou skládku na Michala Nováka, který v ten moment musel rovněž odstoupit pro zranění. Tatra ovšem oslabení takticky zvládla a ubránila svůj, tou dobou již poměrně vysoký, náskok. Alespoň čestný úspěch Pragy zaznamenal Láďa Brůžek, který zároveň i debutoval v základní sestavě A-týmu. Poslední slovo ale měli opět smíchovští. Po pětce zadáka Kladivy odpískal hlavní rozhodčí Tomáš Tůma konec utkání, a Tatra si tak z Pragovky odváží vítězství 19:40.


V příštím kole se Praga, nyní okupující šestou příčku 1. ligy, utká v Říčanech proti domácímu Mountfieldu. Do té doby přejeme brzké zotavení všem hráčům, kteří utržili zranění a zároveň děkujeme oněm padesáti divákům, kteří dnes na Pragovku dorazili!

bottom of page