top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Praga letos pouze o bronz


V semifinálovém utkání se Pragovka utkala s mužstvem Říčan. Říčany, úřadjící mistr ligy a vítěz základní části letošního ročníku potvrdil roli favorita a zvítězili s naprostým přehledem 53:5.


Pragovka nastoupila do utkání v obměněné sestavě. Chyběla trojice důležitých hráčů, jmenovitě Dan Hošek (červená karta), Jakub Žalud (rekreace) a Albert Froněk (zranění). Tým byl však posílen o dvojici hráčů bývalých, mezi kterými byl i například legendární Karel Jung. Ani ten však neodvrátil drtivou porážku Pragy.


Svůj náskok si Říčany budovaly již od začátku utkání, a nepolevily ani v samotném konci. Čtyři pětky padly v první půlce (skóre 24:0), a Říčany přidaly další čtyři v druhém dějství. Praga se zmohla alespoň na čestný úspěch v minutě 56., kdy u levé postraní čáry pokládal míč do brankoviště Michal Malý.


Praga tak zakusila v semifinále velice hořkou a vysokou porážku. Ta ji posouvá do boje o konečné třetí místo, kde se střetne na Podvinném mlýně se Spartou. Utkání bude pravděpodobně odehráno příští sobotu. Termín a čas však ještě nejsou definitvně potvrzeny.


Sestava Pragy: Král - Novák M. - Novotný, Pešek - Klein, Boháček - Charvát - Náse, Petříček - Čížek, Hopp (kapitán) - Bartůněk, Chupík - Malý - Martin.

Střídačka: Matras, Patlejch, Zeman, Lištvan, Jung K., Skotnický, Lach a Štochl.


Autorem fotografie je Petr Skála (ceskeragby.cz).

bottom of page