top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Praga druhá v Poháru XV


Během prvního "tropického" víkendu se odehrál Pohár ČSRU v "patnáctkovém" ragby. Turnaje, který se konal na záložním říčanském hřišti, se zúčastnily čtyři kluby, přičemž Pragovka nasadila do bojů rovnou dva týmy.


Tento turnaj byl první možností pro české a moravské kluby zúčastnit se "po-koronového" soutěžního ragby. Kromě Pragovky se o pohárovou trofej utkaly domácí Říčany, Brno a Slavia. Hrálo se 2x15 minut.


Praga "A" postupně splnila roli favorita v utkáních proti Slavii a Dragonu (17:7 a 21:12). V posledním utkání proti domácímu Mountfieldu se již však nedařilo. Pragovka nepoložila ani jednu pětku, a říčanští tak po výhře 7:0 mohli zaslouženě zdvihnout nad hlavu pohár pro vítěze turnaje.


Béčko vysočanských Medvědů se v rámci turnaje střetlo pouze se Slavií a Dragonem. V obou případech byl soupeř nad síly rezervního týmu. Nutno ale dodat, že vítězství soupeř nedostal ani v jednom případě zadarmo. Tým sestavený z mladíků, nováčků a zkušenějšího hráče Pragovky se vždy srdnatě bil ve vyčerpávajících podmínkách až do posledních minut.


Další příležitost vidět muže Pragy v akci budete mít již příští víkend, během Poháru "X" Ragby (sobota na Markétě) a na turnaji 7's (neděle tamtéž).

bottom of page