top of page
  • Karel Kristek

Praga B v Olomouci

Aktualizováno: 19. 3.


V neděli odpoledne se odehrálo druhé utkání našeho B týmu. Obě mužstva se střetla na hřišti RC Olomouc, kde několik diváků v hledišti očekávalo souboj plný skládek a útočného ragby.


Olomouc se již na začátku snažila ovládnout hru a získat kontrolu nad míčem. Domácí těžili z toho, že mají mladé hráče v útoku, které Praga těžkopádně bránila a díky tomu brzy v hanácké metropoli prohrávala. První poločas skončil 24:0.


V druhém poločase se Praga snažila zvrátit vývoj zápasu a zvýšit svůj tlak na soupeře. Hra se více kouskovala a hostům se podařilo vytvářet tlak v mlýnech. Toho využil Václav Zelenka a v 50. minutě dokázal položit. Na to navázal Michal Petrouš a v zápětí přidal další pětku. I přesto že Praga bojovala, domácí vyhráli vysoko 50:12.


A jak na zápas reagoval trenér Radek Novotný? “I prohra je zkušenost, nedostatečná komunikace vedla k chybám a ztrátě šancí, což se podepsalo pod celkovým výsledkem. Je důležité se nevzdávat. Z takových chyb se musíme poučit a pracovat na zlepšení pro budoucí zápasy."


Další zápas nás čeká na domácím hřišti proti výběru Liberce/Petrovic 29.3(pátek) od 16:00


Sestava Pragy B v utkání

Zelenka, Skotnický, Dytrych, Pešek, Jakub Čížek, Skála, Filip Novotný, Foubík (c), Petrouš, Douša, Valíček (debut), Jakub Novák, Kotěšovský, Kaplan a Baňka. Z lavičky: Kristek (debut) a Boháč

RT: Novotný a Kristek jr.



bottom of page