top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Pečení, touch ragby i týdenní knír. Prohlédněte si program rozlučky.


Letošní rozlučka se sezónou proběhne již během nadcházející soboty, tedy 17. června. Obrysy jejího programu se již poměrně jasně rýsují. Na co všechno se můžou účastníci těšit?


Utkání Pragy o přežití

Program začne v 11:00 výkopem barážového utkání mužského "A" týmu. Extraliga se příští rok zúží na šest týmů, již teď víme, že padá Slavia a Zlín. Dragon a Praga musí hrozbu sestupu odvrátit v barážovém utkání. Na Pragovku přijede mužstvo Přelouče, které si barážové utkání vybojovalo druhým místem v 1. lize ragby XV. Vítěz utkání bude příští rok pokračovat v Extralize, poražený pak v soutěži nižší.


Turnaj v (téměř) bezkontaktním ragby

Proč téměř? Ano, musíme uznat, je možné, že vás někdo v rámci hry plácne přes zadek. Ale nic horšího se vám nestane, jedná se o bezpečnou variantu ragby vhodnou pro kohokoliv. My bychom během letošní rozlučky rádi pozvali rodiče našich sportujících dětí, aby si ragby v této formě vyzkoušeli a sami si "sáhli na míč". Samozřejmostí je rychlokurz, během kterého vás naši licencovaní trenéři naučí vše potřebné. Nutné předchozí znalosti jsou nulové. Dosud se přihlásilo dost rodičů na tři týmy, třetina z toho jsou ženy. Přihlašte se i vy!


Soutěž v pečení

Tradiční soutěž v pečení slaných i sladkých zákusků je samozřejmostí. Na ty nejlepší budou čekat ceny, ty ostatní zajisté potěší dobrý pocit z dodání energie ostatním. Do soutěže se není třeba předem hlásit. Stačí přijít s připraveným zákuskem na hřiště, my mu dáme startovní číslo a vystavíme ho pro ostatní návštěvníky (porotce) ve stánku.


Dámy v klobouku, pánové s knírem

Očekáváme horké počasí a proto by dámy neměly zapomenout na pokrývku hlavy. Tu nejoriginálnější oceníme cenou. U pánů pak budeme oceňovat kníry. Pokud jste s jeho pěstováním ještě nezačali a zároveň nepatříte mezi testosteronem obdařené, k dispozici bude Věra Broncová a její malování na obličej. Ač zamýšleno primárně pro děti, pánský knír jistě zvládne namalovat také.


Sběr razítek o ceny

Pro děti a mladistvé budou na ploše po utkání připravena stanoviště s ragbyovými dovednostmi. Po úspěšném absolvování stanoviště dostane každý účastník razítko, po zkompletování všech razítek pak i pragováckou cenu.


U stánků na levnou krásu

A konečně, jak jste již zvyklí, nebude chybět dostatek jídla a pití. Kromě baru budou připravené stánky u hrací plochy s grilem, vínem, pivem a i fanshopem.


Pevně věříme, že si v programu najde své každý, a tak se příští sobotu sejdeme v opravdu hojném počtu. Budeme se těšit!

bottom of page